Gyöngyöspata a politikai játszma színterévé vált

Sem a hisztériakeltésnek, hazánk külföldön történő lejáratásának, sem a politikai zsákmányszerzésnek, a feszültségek további növelésének nincs alapja – reagált Lukács Tamás, az emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottság KDNP-s elnöke szocialista politikusok Gyöngyöspatán tartott sajtótájékoztatójára. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye szerint vannak akik nem a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is.

Sem a hisztériakeltésnek, hazánk külföldön történő lejáratásának, sem a politikai zsákmányszerzésnek, a feszültségek további növelésének nincs alapja – reagált Lukács Tamás, az emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottság KDNP-s elnöke szocialista politikusok Gyöngyöspatán tartott sajtótájékoztatójára. Lukács Tamás szerint a pénteki nap igazolta, hogy a rendőrség biztosítja a rendet, a helyiek végre békében és nyugodtan szeretnének élni. Teleki László és Korózs Lajos volt képviselők válaszoljanak arra, hogy az elmúlt nyolc évben Gyöngyöspatán vagy bárhol máshol több munkahelye volt-e a romáknak! - szólította fel közleményében az ellenzéki képviselőket a politikus.
    
A szocialista politikusok szavaira a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is közleményben reagált, szerintük a magyar vidék súlyos szociális helyzetének a következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak. A tárca szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is. Magyarország kormánya megkezdte annak a foglalkoztatáspolitikai, szociálpolitikai és oktatáspolitikai programnak a végrehajtását, amelynek köszönhetően romák és nem romák fognak egyre többen munkához jutni, részesülnek felzárkóztató ösztöndíjakban és javulnak majd az életkörülményeik.
    
Teleki László, az MSZP elnökségi tagja, volt romaügyi államtitkár szombaton Gyöngyöspatán bejelentette: romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi pártja a jövő héten. A kerekasztal a többi között kidolgozhatna egy cselekvési programot arról, hogy milyen adókedvezményekkel tehetné a vállalkozások számára vonzóvá az állam a halmozottan hátrányos térségeket. Korózs Lajos, aki ugyancsak az MSZP elnökségi tagja, úgy vélekedett: mára napi rendszerességgel ismétlőnek a szélsőjobboldali csoportok megnyilvánulásai országszerte. Szerinte a kormány rendészeti eszközökkel akar szociális problémákat kezelni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!