Gyurcsány Ferenc a nemzettől már csak bocsánatot kérhet

Gyurcsány Ferenctől már sok valótlanságot hallhattunk – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva. A pártelnök megjegyezte, hogy a kormányfő felszólalása mind valótlansági rátájában, mind abszurditásában minden korábbi szintet felülmúlt. A kereszténydemokrata politikus az IMF szerződés nyilvánosságra hozatalát követelte, s beszédének végén kijelentette, Gyurcsány Ferenc a nemzettől már csak bocsánatot kérhet.

A pártelnök szerint ezt a tényt már az is előre jelezte, hogy a miniszterelnök felszólalásának a Biztonság és növekedés címet adta, miközben Magyarországon „feltűnően nincs se biztonság, se növekedés,” az országot leginkább éppen a bizonytalanság, a megatakarítások, munkahelyek, az ország helyzetének bizonytalansága jellemzi. A növekedés tekintetében pedig a kereszténydemokrata politikus emlékeztetett arra, hogy míg néhány héttel ezelőtt a kormány költségvetési tervezetében még 3 százalékos növekedéssel számolt, mára 1 százalékos csökkenéssel nyújtotta be a jövő évi büdzsé tervezetét.

Semjén Zsolt abszurdnak nevezte, hogy az a Gyurcsány Ferenc tetszeleg a csődtől való megmentő szerepében, aki a fő felelőse annak, hogy csőd közeli helyzetbe jutott az ország.

A KDNP parlamenti frakciójának vezetője feltette a kérdést: miért kell az IMF-től hitelt felvenni? Azért mert, államcsőd fenyeget? Ha ez a helyzet – tette hozzá – akkor a kormánynak felelni kell arra a kérdésre is, hogy miért pont Magyarországot fenyegeti az államcsőd az egész Európai Unióból, s miért nem fenyegeti államcsőd Romániát, Szlovákiát, vagy a Baltikumot.

Semjén Zsolt egyértelművé tette, hogy hamis az a kormányzati kommunikáció, amely az ország csőd közeli helyzetét a gazdasági világválsággal magyarázza, hiszen mint mondta: „ha a világválság lenne az egyedüli ok, akkor az a többi Európai Uniós országot is ugyanúgy érintené. De nem érinti. Tehát nem valamifajta természeti csapással állunk szemben”.
A KDNP elnöke hangsúlyozta: Magyarország csőd közeli helyzetének valódi oka az, hogy a hatalmat gyakorlók legyengítették az ország immunrendszerét a rossz kormányzással, a korrupcióval. Legyengítették az országot gazdaságilag, szociálisan, politikailag, nemzeti szempontból, erkölcsileg és lelkileg is.

Ha pedig nincs államcsőd közeli helyzet, akkor pedig felelőtlen a hitelfelvétel – jelentette ki a pártelnök, s emlékeztetett arra, hogy Csaba László közgazdász professzor tegnap egy nyilatkozatában azt állította, bárkitől jobb lett volna felvenni ezt a hitelt, mint a hírhedt valutaalaptól.

Semjén Zsolt közölte, a kormány az IMF hitel felvételével unokáinkat is eladósította, s tette mindezt a kádári időket idézve az Országgyűlést kikerülve, titokban, a nyilvánosság kizárásával, s a Kereszténydemokrata Néppárt nevében a teljes szerződés nyilvánosságra hozatalát követelte. Mint mondta, az embereknek joguk van a részletek megismerésére, mert ezt az adósságot nem Gyurcsány Ferenc és nem Veres János fogja visszafizetni, hanem a magyar emberek, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok.

Felszólásának végén Semjén Zsolt a miniszterelnökhöz fordult és azt mondta: „Gyurcsány úr, ön a magyar emberektől nadrágszíj megszorítást, az ellenzéktől statisztálást, az SZDSZ-től és az MDF-től mamelukságot kér, ön ettől az országtól és nemzettől már csak egyetlen egy dolgot kérhet: bocsánatot.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!