Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését javasolják

Az Országgyűlés Mentelmi bizottsága azt javasolja a Tisztelt Háznak, hogy függessze fel Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát, akit hivatali visszaélés miatt hallgatna ki gyanúsítottként az ügyészség a Sukoró-ügyben. A testület hat tagja támogatta a döntést, kettő ellene szavazott – ismertette a voksolás kimenetelét Rubovszky György a mentelmi bizottság kereszténydemokrata elnöke a testület keddi zárt ülését követően újságíróknak.

Hogy Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról a parlament őszi ülésszakának első napján, szeptember 12-én vagy a rá következő héten dönthetnek-e a képviselők, arról a házbizottság határoz. A kereszténydemokrata bizottsági elnök arra a kérdésre, hogy elégségesnek találták-e a Legfőbb Ügyészség által megküldött iratokat, igennel válaszolt. Hozzátette, a bizottság a házszabály szerint zárt ülésen tárgyalta az ügyet, ebből adódóan az iratok titkosak, és semmilyen érdemi kérdésről nem áll módjában nyilatkozni. Varga István (Fidesz) elmondta: a bizottság folytatta azt a töretlen gyakorlatot, hogy közvádas ügyekben a mentelmi jog felfüggesztését javasolja. A bizottság MSZP-s tagjai nemmel voksoltak. Döntésüket Simon Gábor azzal indokolta, hogy alaptalannak és politikailag motiváltnak tartják az ügyészség gyanúját.     

A volt miniszterelnök nem ment el a mentelmi bizottság ülésére, amit azzal indokolt, hogy nincs sok megbeszélnivalója a testülettel. Ugyanakkor közölte: nem akar a mentelmi jog mögé bújni, arra kéri a parlamentet, hogy adja ki az ügyészségnek. A mentelmi jog felfüggesztéséről az Országgyűlés a jelen levő képviselők kétharmados többségével dönt.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!