Gyurcsány a rendezett világ ellen harcol

A KDNP ajkai alapszervezetének fórumán Harrach Péter az aktuálpolitikai események kapcsán, reagált Gyurcsány Ferenc egyházellenes megnyilatkozására. „Gyurcsány Ferenc felvette kultúrharcos mezét, nem törődve azzal, hogy ez rombolja a társadalmi békét és növeli a hívő és nem hívő emberek közötti feszültséget. Ezzel az akciójával megrendült politikai pozícióját kívánja megerősíteni, bízva abban, hogy egy egyházellenes réteget maga mellé tud állítani” – jelentette ki a KDNP frakcióvezetője.

A Kereszténydemokrata Néppárt ajkai alapszervezet rendezvényén Harrach Péter előadásában elmondta, hogy az európai kultúra sajátos válságát éli. A dekadens állapot az ultraliberális és konzervatív értékrend szembenállásában is megnyilvánul. A Magyarországot ért uniós támadásoknak három előidézője van: egyrészt a gazdasági érdekeiket féltő multik, másrészt a bukását feldolgozni képtelen hazai baloldal, harmadrészt az előbb említett ideológiai okok. 

– A Magyarországot padlóra küldő Gyurcsány Ferenc támadása az egyházak ellen a nemzetközi ultraliberális törekvésekkel egybehangzóan azokat az intézményeket támadja, amelyek a rendezett világot képviselik – mondta a fórumon Harrach Péter.

Beszédében kitért a Fidesz–KDNP-pártszövetség sikeres együttműködésére, az ország megújításáért folytatott munkára, a nagy társadalmi rendszerek átalakítására és az ezzel kapcsolatos törvénykezés folyamatára. Hangsúlyozta, hogy a KDNP keresztény szociális párt, így kormányzati munkája során a munkavállalók, a leszakadó társadalmi rétegek és a nyugdíjasok érdekeit tartja szem előtt. Kérdésre válaszolva példaként említette a szabad vasárnappal kapcsolatos törekvéseket, a kártyás elektromos mérőórák bevezetését, a munka törvénykönyvének a munkavállalók érdekében tett módosításait.

Az ellenzék megnyilvánulásai kapcsán szólt arról az utcai tüntetéseken megmutatkozó civil szerveződésről, amely a „gyűlölet kultúrájaként” jelenik meg, de a rendre és normákra igényes társadalmi rétegek körében nem tud népszerűségre szert tenni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!