Hűség napi ünnep Sopronban

December 16-án tartotta Sopron városa a Hűség Napja alkalmából szokásos ünnepségét, melyen átadták a városi kitüntetéseket. Firtl Mátyás, a város kereszténydemokrata országgyűlési képviselője beszédében „a mi gazdagságunknak” nevezte a kitüntetésben részesülő polgárokat.

Kilencvenöt éve, 1921. december 14-én a soproniak és a környező településeken élők szavazhattak arról, magyarok maradnak vagy Ausztriához akarnak tartozni. Az elsöprő többség Magyarországot választotta hazájául, azóta Sopron a leghűségesebb magyar város. Hagyományosan ehhez a dátumhoz kapcsolódik a város ünnepe, a Hűség Napja. Ebből az alkalomból december 16-án Firtl Mátyás, a város kereszténydemokrata országgyűlési képviselője (képünkön), Fodor Tamás polgármester és Simon István alpolgármester a város történelmében, továbbá gazdasági, kulturális, egészségügyi, szociális, oktatási, művészeti és sportéletében kiemelkedőt alkotott személyeknek nyújtott át elismeréseket.

A soproni Liszt-központban a műsoros, díjátadó alkalmával a város legrangosabb kitüntetéseit megelőzően vehették át ösztöndíjukat a Széchenyi tanulmányi ösztöndíjasok. Ezt követően a Széchenyi téri Hűségzászlónál Rakovszky Zsuzsa, a város idei díszpolgára mondott ünnepi beszédet, akivel közösen Firtl Mátyás, Sopron és környéke KDNP-s országgyűlési képviselője és Sopron város vezetői elhelyezték a hagyományos hűségkoszorút.

„Önök a mi gazdagságunk!” – így köszöntötte a kitüntetetteket Firtl Mátyás, Sopron és környéke kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, aki külön is kiemelte, hogy – a forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján – a kitüntetetek között az 1956-ban helytállók is jelen vannak. Az elismerésben velük együtt azok részesültek, akik személyes példamutatásukkal, illetve saját hivatásuk legjobbjaiként teremtenek értékeket és gazdagítják ezzel a közösséget, amelyhez tartoznak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!