Ha a jobboldal többfelé szavaz, győz a baloldal

Ha a jobboldal rest marad, vagy ha többfelé szavaz, akkor annak a vége vereség lesz, csalódás, baloldali győzelem és a Gyurcsány-Bajnai-korszak folytatása – mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában.

A Fidesz elnöke szerint pártja számára tizenegy hely megszerzése óriási eredmény lenne, ami pedig azon felül van, az az emberektől, meg a Jóistentől érkező ajándék. Arra a felvetésre, hogy a kutatások nagy Fidesz-győzelmet jeleznek, a pártelnök úgy reagált: a mostani mérések irreálisak, és nem szabad elhinni, amikor 60-70 százalékot mérnek a Fidesznek.

Orbán Viktor szólt a már többször említett felelősségre vonásról, amely álláspontja szerint a legsúlyosabb kérdések egyike, a legmélyebbről feltörő népi igény. Az emberek joggal gondolják azt, hogy ők semmit nem csináltak rosszabbul most, mint hat-hét-nyolc-kilenc évvel ezelőtt.

Az európai uniós forrásokkal kapcsolatban a Fidesz elnöke kifejtette: ma Magyarországon nem tudják kellő gyorsasággal és eredményességgel lehívni a magyar gazdaságba azokat a pénzeket, amelyeket az EU az ország rendelkezésére bocsát. Hozzátette azonban azt is, hogy Európában tartósan egy ország akkor érhet el komoly gazdasági teljesítményt, ha a saját lábára áll, és nem Moszkvára, nem Brüsszelre, és nem az IMF-re vár.

Az off-shore cégekről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: előfordul más államokban is, hogy adóparadicsomokba menekítik a vállalkozásaikat és pénzeiket gazdag emberek; azonban hogy belőlük azután miniszterelnök lesz, pénzügyminiszter, illetve jegybankelnök, ez a civilizációs botrány, csak Magyarországon fordulhat elő. Ahhoz, hogy az ország ismét a miénk legyen, ezt a maréknyi milliárdost vissza kell szorítani oda, ahová egyébként valók.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén azonnal el tudnának-e indítani egy teljesen új gazdasági struktúrát, a pártelnök úgy reagált, hogy egy másik irányt meg tudnának nyitni, de ez nem jelenti azt, hogy minden rossz döntést azonnal képesek lennének orvosolni. Mint mondta: egy adócsökkentést középpontba állító kormány kell majd, és feladatai között az elsők  a mostani kormány által végrehajtott adóemelésekkel kapcsolatosak, beleértve ebbe az ingatlanadót is, amelyet az első nap hatályon kívül kell helyezni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!