Ha Európa beengedi a migránsokat, párhuzamos társadalmak jönnek létre

Magyarországon nem jöhet létre menekülttábor – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában, amelyből részleteket sugárzott a csatorna Tények című műsora hétfő este. Mint a műsorban elhangzott, Orbán Viktor az interjúban elmondta, Görögország nem tudja megvédeni határait, ezért egy összeurópai határrendészeti erőnek kellene ebben segítenie, hogy ne legyen ennyi menekült, és főleg ne Magyarországon.

A határt nem légmentesen zárjuk le, hanem egész egyszerűen kikényszerítjük azokat a törvényeket, amelyek egyébként eddig is hatályban voltak – mondta Orbán Viktor hozzáfűzve, hogy eddig sem lehetett volna Magyarország határát a határátkelőhely pontokon kívül máshol átlépni. A kormányfő szerint az illegális határátlépőket letartóztatják majd a rendőrök, a büntetés több év börtön és kitiltás lehet. Azt mondta, ezért a kerítésen majd táblák jelzik majd, merre van a legközelebbi határátkelőhely, ott lehet majd menekültstátuszt kérni.

Orbán Viktor elmondta, ha valaki azt állítja magáról, hogy menekült, és nem adta be Szerbiában a menedékkérelmét, akkor el fogják utasítani, miután Szerbia biztonságos ország. Szerinte emiatt magas lesz a visszatoloncolási arány.

A miniszterelnök, reagálva a német és az osztrák határellenőrzés visszaállítására, úgy fogalmazott: most lehetne viccelődni valóban, hogy olyasmit tesznek az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de szerintem most ennek nincs itt az ideje.

Mint a műsorban elmondták, Orbán Viktor szerint az emberek akaratával egyszerűen nem lehet szembemenni, ha a mindennapi tapasztalat ugyanis az, hogy nem értik, mi történik körülöttük, és azt érzik, hogy az életformájuk van veszélyben.

A kormányfő azt mondta, a most érkező bevándorlók nagy része nem menekült. Ezek az emberek, akik itt átrontanak, átcsörtetnek Magyarországon, Ausztriában sem állnak meg. Ezek az emberek nem a biztonságukért jönnek, nem az életükért futnak. Akinek nem jó a szerb, a magyar és az osztrák életszínvonal sem, az nem a biztonságot tartja szem előtt, hanem az életszínvonalat, német életet akar élni – fogalmazott Orbán Viktor. Az elhangzottak szerint azt mondta, ezért a színvonalért megdolgoztak az európaiak, és nem lehet elvárni tőlük, hogy életveszélyben már nem lévő emberekkel osszák meg. A kormányfő szerint, ha Európa beengedi a migránsokat, akkor párhuzamos társadalmak jönnek majd létre. A két civilizáció közötti versenyt pedig a keresztény európaiak el fogják veszíteni – mondta a műsorban. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy már harmincmilliárd forintot költött a kormány a menekültekre, és idén még legalább ennyi pénzre van szükség.

Ha fogad, akkor inkább az igennel fogadjon – mondta Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a keddi kormányülésen vitatják meg, kihirdetik-e a válsághelyzetet.

Arról is beszélt, hogy a bevándorlásra sok tízezer ember kapcsolódott rá, és jutott pénzszerzési lehetőséghez. Azt is megjegyezte, hogy Magyarországon a Soros Alapítvány által támogatott civil szervezetek tekintélyes része is "bevetette magát".

Hende Csaba távozását a honvédelmi miniszteri posztról a kormányfő úgy kommentálta: rossz magyar szokás, hogy ha egy magyarnak azt mondják, a határidő 30 nap, akkor a 30. napon fog végezni. Ám amikor "az életünkért futunk", akkor nem lehet valamit határidőre végrehajtani, ha lehetséges korábban is - mondta, úgy fogalmazva, hogy ilyen értelemben Hende Csabát nem terheli felelősség, mert határidőre teljesítette volna a munkát, de ő gyorsabb haladást szeretett volna.

Orbán Viktor tudatta azt is, hogy eddig mintegy 30 milliárd forintba került Magyarországnak az illegális bevándorlás, és nagyjából még ennyi költségünk lesz (...) a hátralévő időszakban. Az EU azonban csak néhány millió eurót adott, tehát köszönőviszonyban sincs egymással a két szám.

A kerítéssel kapcsolatos bírálatokra válaszul a miniszterelnök azt mondta: míg a vasfüggönyt azért építették, hogy elvegyék a szabadságunkat, addig amit most építünk (...), azt a saját életformánk és szabadságunk megvédése érdekében építjük. Az őt ért bírálatokkal kapcsolatban megjegyezte, bár senkinek sem esik jól, ha lehordják, de ő nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy az ízléstelen támadások hatása alá kerüljön, mert akkor nem tudna higgadt fejjel dönteni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!