Ha nagy a baj, akkor a pártoknak is kell áldozatokat hozniuk

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a nehéz költségvetési helyzet – minden politikai szereplő részéről is áldozatokat kívánva – indokolhatja a pártoknak járó állami támogatás átmeneti módosítását. A kisebbik kormánypárt sajtóirodája ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a pártok 2013-14-es költségvetési támogatásának felfüggesztését javasolta Orbán Viktor, kormányfő.

Az Origo értesülését Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője megerősítette. A lap szerint a politikus közölte: "a miniszterelnök valóban megfontolásra javasolta, hogy 2013-ban és 2014-ben függesszék fel az összes párt közpénzből történő költségvetési támogatását". Az Origo úgy tudja, hogy Orbán Viktor a költségvetés nehéz helyzetére hivatkozva vetette fel az ötletet.

A kereszténydemokraták reagálásukban kitértek arra, hogy az alaptörvény VIII. cikke alapján a pártok közreműködnek a nép akaratának kialakításában és kinyilvánításában és a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény szerint központi költségvetési támogatásra jogosultak működésük biztosítása érdekében. Ez a Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint egy demokráciában természetes – írták, hozzátéve: a nehéz költségvetési helyzet – minden politikai szereplő részéről is áldozatokat kívánva – indokolhatja ezen támogatás átmeneti módosítását.

A KDNP elmúlt évi, hozzávetőleg 257 millió forintos bevételéből 233 millió forintot tett ki a költségvetési támogatás. Adományokból 15, tagdíjakból 7 millió forintja származott a kisebbik kormánypártnak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!