Hálaadó életvédő zarándoklat

A Soproni Keresztény Közösségeka Megfogant Élet ünnepnapján hálaadó életvédő zarándoklatot tartottak, amelyen idén is részt vett Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője. Az immár hatodik alkalommal szervezett esemény ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Szent István templomban.

Az emberi élet nem a születéssel, hanem a fogantatással kezdődik. Amikor az életről beszélünk, akkor nem,,valamire”, hanem ,,Valakire” gondolunk – mondta Horváth Imre városplébános. Egyéni és társadalmi szinten egyaránt van más választás az abortusz ellenében, kötelességünk megengedni, hogy megszülessen az élet.

Gabnai Sándor, evangélikus esperes Krisztus keresztútjának stációival párhuzamosan követte végig egy soha meg nem született magzat szenvedésének drámai ,,állomásait”.

Filotás Julianna református lelkész arról szólt, hogy a méhen belüli, fejlődő élet Isten ajándéka, ezért a megfogant életet nem veszélyeztetheti semmiféle emberi ítélet, vagy előítélet.

Az istentiszteletet követően az élet melletti tanúságtételként, zarándokmenet indult az Erzsébet kórházhoz, ahol a kórházkápolna előtt felolvasták és átadták a kórház jelenlévő képviselőinek a zarándoklat nyilatkozatát.

A nyilatkozatban Sopron keresztény felekezetei köszönetet mondtak a soproni Erzsébet kórház vezetőinek azért, hogy évek óta december 28-án Aprószentek emléknapján, március 25-én a Magzatgyermek napján, június 1-én az ENSZ Nemzetközi Élet Napján, szeptember 8-án a Megfogant Élet ünnepnapján Sopronban nem végeznek abortuszt.

A zarándoklaton résztvevők ezután elhelyezték meggyújtott mécseseiket a kórházkápolna előtti keresztnél.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!