Hamis kormányfői matematika

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Gyurcsány Ferenc, hogy a közeljövőben kampányt indít a Fidesz legutóbbi javaslatai ellen, amelyek az energia és az élelmiszerek áfájának csökkentését célozták.

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz áfacsökkentő javaslata csalás, mert az mintegy háromszázmilliárd forinttal rövidítené meg a költségvetést. Gyurcsány azt mondta: lehet száz-egynéhány forinttal kevesebb a karaj, de ez azt jelenti, hogy elvész egyhavi nyugdíj.

Gyurcsány egy matematika tanárt is meghívott a tájékoztatóra, aki azt magyarázta, hogy amennyiben 20-ról 5 százalékra csökkentenék az áfát, akkor négyszeresére kellene emelni a termékek árát, hogy ugyanannyi áfabevétele legyen az államnak, mint korábban. A miniszterelnök úgy vélte: nem lehet az áremelkedéseket a határokon megállítani, és a kormány szinte tehetetlen, csupán kárenyhítés lehetséges.

Navracsics Tibor a kormányfő szavaira reagálva rámutatott: Gyurcsány, kisebbségi kormánya élén napok óta azzal van elfoglalva, hogy az ellenzéki pártokat megbélyegezze, ahelyett, hogy tegyen valamit az áremelkedések hatásának kivédésére - jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette: a miniszterelnöknek tudnia kellene, hogy a legtöbb uniós országban ismerik a többlépcsős áfát, vagyis az alapvető és nem alapvető élelmiszerek között az áfa tekintetében is különbséget tesznek, és az utóbbiak kedvezményes áfa-körbe tartoznak. Csak a benzin és a gáz árának emelkedéséből a költségvetésnek nagyjából 30 milliárd forint többletbevétele van - mondta Navracsics Tibor, hozzáfűzve, hogy a Fidesz javaslatainak következtében összesen 24 milliárd lenne a kiesés. Az alapvető élelmiszerek áránál a kedvezményes áfa összesen 30 milliárd kiesést jelentene, amely azonban bőven megtérülne az élelmiszerek forgalmának növekedéséből, sőt az élelmiszerkereskedelem kifehéredéséből - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője. Az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatban megjegyezte: a kormány nem tud különbséget tenni a lazac és a sertéshús között, és a Fidesz javaslatát következetesen úgy kívánja értelmezni, hogy a párt az összes élelmiszer áfáját akarja leszállítani – mondta a frakcióvezető.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!