Hangsúlyosabban képviseli a jövőben a fenntartható fejlődés ügyét a KDNP

A Kereszténydemokrata Néppárt a jövőben sokkal hangsúlyosabban, határozottabban kívánja képviselni a fenntartható fejlődés ügyét. A fenntartható fejlődés számukra nem a GDP kényszeres növekedését jelenti, hanem életminőség-változtatást a mindennapokban  – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője Nagy Andorral  a párt országgyűlési képviselőjével, az Országgyűlés fenntartható bizottságának alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Harrach Péter hangsúlyozta: a fenntartható fejlődés nem csupán technikai kérdés, hanem „az egész ember ügye”. Hozzátette: olyan globális kérdésről van szó, amelyet csak nemzetközi összefogással lehet megoldani.

A KDNP frakcióvezetője azt mondta, hogy a fenntartható fejlődés számukra nem a GDP kényszeres növekedését jelenti, hanem életminőség-változtatást a mindennapokban.

Kitérve arra, hogy a Rio+20 konferencián a magyar államfő a víz kérdését veti fel, kiemelte: Magyarország vízügyi nagyhatalom. A vízkészletünk igen nagy, tiszta, a vízügyi szakembereink pedig nemzetközileg elismertek. A kereszténydemokrata politikus álláspontja szerint  vizeink védelme nemzetközi együttműködést igényel.

Nagy Andor, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke hangsúlyozta: a KDNP számára ez az ügy meghatározó és fontos kérdés lehet a jövőben.  Rámutatott arra, a fenntartható fejlődés arról szól, hogy az ember normális életvitelt folytathasson, tehessen a közösségért, de gyarapodhasson is, ez azonban semmiképpen sem a jövő nemzedékének rovására történjen.

A szakemberek szerint bolygónk elérte a növekedés határait, a mostani fejlődés üteme hosszú távon nem fenntartható, nem lesz elég ivóvíz, nyersanyag és energia. Nem lehet ugyanakkor tétlenül nézni, hogy a fejlődés ellenére még mindig hányan élnek világszerte szegénységben: a  világ három leggazdagabb emberének a vagyona több mint a legszegényebb 47 állam nemzeti összterméke – hangsúlyozta a kereszténydemokrata környezetvédelmi szakpolitikus.

A képviselő szólt arról is, hogy az emberek nyolcvan százalékának van mobiltelefonja, de hatvan százalék rendelkezik csak az egészséges ivóvízhez való hozzáféréssel. A kereszténydemokrata politikus a brazíliai tanácskozást érintve azt mondta: a zöldgazdaság témájában nem vár jelentős eredményeket. A világ megosztott, a fejlődő országok azt mondják, nekik joguk van a fogyasztáshoz - mutatott rá.

A sajtótájékoztató előtt a témában plakátkiállítás nyílt a képviselői irodaház aulájában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!