Harmincegy plébániát támogat a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Hetvenötmillió forinttal támogatja a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáit, templomok, épületek felújítását, közösségi programok szervezését – jelentette be Soltész Miklós államtitkár hétfőn a Tisza-parti városban. A Kiss-Rigó László katolikus megyés püspökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a kereszténydemokrata politikus elmondta, hogy a harmincegy, jelentős számban kisebb településeken működő plébánia húsvétra kapja meg a támogatást.



Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte a röszkei Páduai Szent Antal-plébániatemplom felújításának támogatását, utalva arra, hogy a határ menti község volt az, amelyet tavaly nyáron és ősszel a migrációs válság miatt a legkomolyabb megpróbáltatások érték.

Hozzátette, a támogatott fejlesztések között szerepel a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai kara tornatermének felújítása, a mindszenti, a mezőkovácsházai, a kunágotai templom és a nagykamarási plébánia rekonstrukciója is.

A kormány támogatja országszerte plébániánként egy-egy busznyi fiatal eljutását a krakkói ifjúsági világtalálkozóra – közölte Soltész Miklós.

Kiss-Rigó László elmondta, az egyházmegye az elmúlt időszakban mintegy százmillió forintos támogatást kapott a Fogadalmi templom felújítására, olyan feladatok elvégzésére, amelyek nem szerepeltek a tavaly lezárult uniós projektben.

Az egyházmegye tízmillió forinttal járult hozzá a szovátai nővérek közösségi épületének kialakításához. Szintén Erdélyben, Zeteváralján pedig a templomépítést segítette ugyanekkor összeggel saját forrásaiból az egyházmegye – közölte a püspök, hozzátéve: a két fejlesztést a magyar kormányzat is támogatta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!