Harrach Péter: Az egészségügy legnagyobb gondja a bérhelyzet

Két digitális mammográfkészüléket adtak át a váci Jávorszky Ödön Kórházban kedden. Az eseményen Harrach Péter KDNP-s országgyűlési képviselő, a párt frakcióvezetője elmondta: az egészségügyben idén a fekvőbeteg-ellátáson túl az alapellátás fejlesztése az egyik legfontosabb feladat. Mint mondta: Az egészségügy legnagyobb gondja a bérhelyzet, ennek megoldása sürgető, kis lépések már történtek eddig és történnek ebben az évben is.

Két digitális mammográfkészüléket adtak át a váci Jávorszky Ödön Kórházban kedden. Az eseményen Harrach Péter KDNP-s országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt időben sok kórházi fejlesztés történt; Vácon már 2013-ban is voltak komoly változtatások, most pedig egy csaknem félmilliárd forintos pályázati forrásból véghezvitt fejlesztést adnak át. Ez örömünnep Vác és környéke lakosainak, és elsősorban azoknak, akiknek súlyos betegségét már az első fázisban felismerhetik. Hozzáfűzte: a városban és annak körzetében élők magas színvonalú, európai szintű ellátásban részesülhetnek itt.

Harrach Péter hangsúlyozta: az egészségügyben idén a fekvőbeteg-ellátáson túl az alapellátás fejlesztése az egyik legfontosabb feladat, az eddigi intézkedések finomítása várható idén, erre lehet készülni a háziorvosi rendszerben.



Az egészségügy legnagyobb gondja a bérhelyzet, ennek megoldása sürgető, kis lépések már történtek eddig és történnek ebben az évben is – közölte a kereszténydemokraták frakcióvezetője.

Mint mondta, a pályakezdő szakorvosok bérkiegészítése jelentős mértékben csökkentheti a külföldi munkavállalást, amelyet megszüntetni sosem lehet, hiszen ez Európában általános jelenség, de a mértékét Magyarországon mindenképpen csökkenteni kell. A politikus ugyancsak a bérhelyzettel kapcsolatban kifejtette: a szakdolgozók esetében is jelentős változásra van szükség, ennek első lépéseként idén az alapbérhez igazítják a mozgóbért, ami hoz változást. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!