Harrach Péter: Ne csak szabadság legyen, hanem rend is

Magyarországon ne csak szabadság legyen, hanem rend is, a rendőrség töltse be feladatát, de ehhez az is kell, hogy a politika ne befolyásolja a rendőrséget - mondta Harrach Péter, az Országgyűlés és a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke csütörtökön a kiskunhalasi főplébánia templomkertjében, az előtt a szoborcsoport előtt, amelyet egy héttel korábban rongáltak meg ismeretlen tettesek.

A rendőrségnek olyan értelemben is be kell töltenie feladatát, hogy igyekezzen a bűnözés ellen keményen fellépni, a bűnözők jogait kevésbé figyelembe venni, mint az áldozatokét – közölte a politikus.

Harrach Péter hangsúlyozta: a rendőrség politikai befolyásolását is meg kell szüntetni, mert nem a politikai ellenfelek üldözése a rendőrség és a titkosszolgálatok feladata. Véleménye szerint a családnak, a médiának, az iskolának, az egyházi közösségnek és a politikának is feladata, hogy erősítse az értékcentrikus gondolkodást.

+

2008. szeptember 25-én reggel verték szét ismeretlen tettesek a kiskunhalasi főplébánia templomkertjében álló feszület előtti Mária-szobrot és az ugyancsak a templomkertben levő, Máriát a kis Jézussal ábrázoló plasztikát. Erről a szoborcsoportról a tettesek letörtek egy fém jogart és Mária koronáját. A műemlékeket tavaly újították fel adományokból. Farkasné Wodring Zsuzsanna százados, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta: eddig csaknem húsz embert hallgattak ki eddig, de érdemi információjuk egyelőre nincs a rongálásról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!