Harrach Péter: nem nyúlunk az abortusztörvényhez

Ebben a ciklusban nem változik az abortusztörvény – mondta el Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a Népszabadságnak adott, pénteken megjelent interjújában. „Biztos vagyok benne, hogy ebben a ciklusban sem, és ha kormányon leszünk, valószínűleg a későbbiekben sem nyúlunk a törvényhez” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Harrach Péter szerint az abortusztabletta könnyelművé teheti az alkalmazókat.

A KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: nem technikai kérdésekről szeretnének vitázni, hanem olyan cselekmény kiterjesztése ellen tiltakoznak, amely életellenes. Szerinte „a probléma nem az, hogy milyen módszerrel pusztítjuk el a magzatokat, hanem az, hogy ezt megtesszük”.

Leszögezte: változtatni kell azon a helyzeten, hogy míg Európában van, ahol 10 százalék körül van a száz élve születésre jutó abortusz, Magyarországon ez az arány 43 százalékos.

A frakcióvezető szerint ha a demográfiai tendencia nem fordul meg, 90 év múlva 5,2 millió ember lesz Magyarországon úgy, hogy egyharmada 65 év feletti lesz, közel egymillió bevándorlóval. Működésképtelen lesz az ország – mondta.
 

Május 19-én számolt be arról a Magyar Nemzet, hogy megkapta a magyarországi forgalomba hozatali engedélyt az abortusztabletta. A készítményt – amely műtét nélkül teszi lehetővé a terhességmegszakítást – csak felügyelet mellett, intézményi körülmények között alkalmazhatják, patikában nem lehet majd kapni. Az ügyben azóta többen is megszólaltak.

Az egészségügyért felelős államtitkárság  közleményében hangsúlyozta: az abortusztabletta regisztrációja elkerülhetetlen, de a vitatott kockázatok miatt hazánkban az eljárás engedélyezése nem történik meg.

Szócska Miklós államtitkár a parlamentben jelentette be: mégsem lesz alkalmazható Magyarországon az abortusztabletta.

Egy olyan országban, ahol évente eltűnik egy közepes városnyi ember, az abortusz semmilyen új formájának bevezetése nem indokolt – fogalmazott az abortusztabletta körül kialakult helyzetről szerda reggel Nagy Kálmán, a KDNP egészségügyi szakpolitikusa.

Amíg a KDNP a kormány meghatározó része, nem lesz abortusztabletta Magyarországon – mondta az MNO-nak Semjén Zsolt az Alfa Szövetség szerdai, abortusztabletta-ellenes tüntetésén.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!