Hasraütésszerűen dirigálnak Brüsszelből

Felháborodott az Európai Unió újabb üzenetén Surján László. Az Európai Parlament alelnöke a Lánchíd Rádiónak úgy nyilatkozott: megdöbbentő, hogy a szakvélemények, észérvek ellenére sem hiszi el Brüsszel hazánknak, hogy 3 százalék alatt tudja tartani a költségvetési hiányt. A kereszténydemokrata politikus álláspontja szerint néhány tétel ugyan kétségbe vonható, de nincs a világon olyan költségvetés, ahol a jóslásnak számító terveket valaki ne vonhatná kétségbe.

Surján László, az Európai Parlament néppárti alelnöke a Lánchíd Rádióban azt mondta: minden szakember egyetértett abban, hogy Magyarország tervezett költségvetése a jövő évben sem haladja meg a háromszázalékos hiányt. Hozzátette: ezt az álláspontot még az „ellenérdekelt” hazai szakemberek és véleményformálók is elfogadták.

„Brüsszelben aztán XY a hasára üt, és közli: ez nem 2,8, hanem 3,8 százalék – mutatott rá a politikus. Szerinte ez azért van, hogy ne kelljen Magyarországot kiengedni abból a bizonyos túlzott költségvetési eljárásból. „Én ezt felháborítónak és tisztességtelennek tartom, ugyanis szakmailag mindezeket nem lehet alátámasztani” – fogalmazott a Lánchíd Rádióban a néppárti alelnök.

Surján László álláspontja szerint néhány tétel ugyan kétségbe vonható, hogy „ennyi lesz, vagy annyi lesz a bevétel”, de nincs a világon olyan költségvetés, ahol a jóslásnak számító terveket valaki ne vonhatná kétségbe. „Mindenhez lehet kérdőjeleket odatenni, csak nem mindenhol van rá alapos ok, és nem mindenhol tisztességes” – tette hozzá.

Ismeretes, a túlzottdeficit-eljárással kapcsolatban Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta , hogy már nincs sok hátra addig, hogy az Európai Bizottság megszüntesse azokat hazánk ellen. A miniszterelnök szerint a kormány 2013-ra mindenképpen előteremti a hiányzó összeget, ha az Európai Unió pontosan meghatározza annak nagyságát. A túlzottdeficit-eljárás nyolc éve tart hazánk ellen, de Orbán szerint Magyarország nem kér kedvezményt, hanem teljesíti a feltételeket. Ehhez csak azt kellene tudni végre, hogy mi a feltétel. A miniszterelnök Brüsszelben úgy fogalmazott: azt kérik az Európai Uniótól, hogy mondja meg, hogy még mennyi hiányzik. Orbán szerint annak, hogy az ország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól, ugyanaz a feltétele, mint az IMF-tárgyalásoknak.

„A kormánynak elszánt törekvése, hogy Magyarország lekerüljön az EU túlzottdeficit-eljárása jelentette „szégyenpadról” és elkerülje több mint ezermilliárd forintnyi kohéziós támogatás megvonását – ezt már Matolcsy György mondta azzal kapcsolatban, hogy a kormány hét újabb lépésről döntött, amelyek összesen 367 milliárd forint értékű kiigazítást jelentenek a jövő évi költségvetésben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!