Hatvan milliárdot vonnak el az egészségügytől

A kormány a Valutaalap kérésének megfelelően ismét feláldozza az egészségügyet, s újabb hatvan milliárd forintot von el a területtől – mondta Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szombaton, a minisztérium budapesti épülete előtt rendezett civil demonstráción.  Nagy Kálmán közölte: a kialakult helyzetért, azért, hogy az ellátórendszer az összeomlás szélén van, az egészségügyi tárca vezetője és a minisztérium a felelős.

A kormány a Valutaalap kérésének megfelelően ismét feláldozza az egészségügyet, s újabb hatvan milliárd forintot von el a területtől – mondta Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa szombaton, a minisztérium budapesti épülete előtt rendezett civil demonstráción. Pesti Imre szerint további lopakodó forráskivonás valósul meg az új adójogszabályokon keresztül, amelyek szerint meghatározzák, hogy az egészségügyi magánvállalkozásoknak, így többek között a háziorvosoknak mennyi az elvárt jövedelme és azután mennyi adót kell fizetniük. Ez akár újabb, több tízmilliárdos kivonást is eredményezhet.

Nagy Kálmán, a Kereszténydemokrata Néppárt egészségügyi szakpolitikusa azt mondta, hogy a 2006-os választások legnagyobb kárvallottja az egészségügy, egyetlen ágazat sem szenvedett el ekkora veszteséget. Hozzátette: a kialakult helyzetért, azért, hogy az ellátórendszer az összeomlás szélén van, az egészségügyi tárca vezetője és a minisztérium a felelős. Vissza a pénzt az egészségügy finanszírozásába! – szólított fel a a politikus, aki azt is követelte, hogy a szaktárca biztosítsa a normális betegellátást, adjon lehetőséget a súlyos betegek kezelésére.
   
Mindkét szakpolitikus azt ígérte: megkeresik a felelősöket és számon kérik őket a kialakult helyzetért.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!