Hazánk uniós tagsága nem személyes ügy, hanem józan ész kérdése

Csak akkor fejleszthetjük a magyar gazdaságot, ha belül vagyunk az Európai Unióban, aki azt mondja, hogy lépjünk ki, a magyar gazdaság fejlődése ellen beszél – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Móron, ahol kampánykörútja során a Fejér megyei város vezetőivel és a választókkal is találkozott. Kifejtette: az unióban maradás nem személyes ügy, hanem józan ész kérdése.

A kormányfő hangsúlyozta: két olyan politikai gondolat van, amit nem szabad a választóknak támogatni május 25-én. Az egyik a radikális jobboldalé, amelynek politikusai azt állítják, hogy Magyarország érdeke az unióból való kilépés lenne.

Orbán Viktor kifejtette: az unióban maradás nem személyes ügy, hanem józan ész kérdése.

A miniszterelnök álláspontja, hogy  a baloldalt is el kell utasítani, mert azt szeretnék, hogy Magyarország valamiféle Európai Egyesült Államok része legyen, amely feladná saját érdekképviseletét és a Szent István-i államiságunkat. Az ezeréves magyar államiságot semmilyen Európai Egyesült Államok oltárán nem lehet feláldozni – jelentette ki.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy mindkét politikai gondolkodást utasítsák el a vasárnapi EP-választáson.

Orbán Viktor kiemelte: az ügyeket itthon a magyarok irányítják saját érdekeik és észjárásuk szerint, de megtanultuk az elmúlt években, hogy Brüsszelben sok mindent meg lehet akasztani". Ezért nem mindegy, hogy olyan emberek ülnek-e az Európai Parlamentben, akik kiállnak Magyarország érdekei mellett, vagy nem állnak ki és Brüsszelből próbálnak ártani az országnak, illetve "tollba mondanak Tavares-jelentéseket.

Hangsúlyozta:  rendes magyar embereket kell küldeni az unióba és ilyen, magyar érdekekért kiállni képes emberek vannak a Fidesz listáján.

A vasárnapi választással kapcsolatban elmondta: ha ezt a lehetőséget átengedjük ellenfeleinknek, leértékeli az árpilisi eredményeinket. Alacsony lesz a részvétel és amennyiben az ellenfelek elmennek voksolni, úgy fog tűnni, hogy a támogatóink egy részét elveszítettük. Ez pedig kihathat az következő négy év munkájára – tette hozzá a miniszterelnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!