A helyettes államtitkári illetmény 80 százaléka legyen a tiszteletdíj

Kapcsolódó módosító indítványt nyújtott be az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslathoz a kereszténydemokrata Rubovszky György; a kormánypárti politikus azt javasolja, hogy a tiszteletdíj a helyettes államtitkárok illetményének 80 százaléka legyen.

Az Országgyűlés honlapján özzétett indítvány szerint az országgyűlési képviselő megbízatásának időtartamára havonta tiszteletdíjra jogosult, amelynek összege megegyezne a helyettes államtitkár alapilletményből, illetménykiegészítésből, vezetői pótlékból álló illetményének 80 százalékával.

Rubovszky György indoklása szerint a módosítás nem emelésre, hanem az igazságossági szempont érvényre juttatására adna lehetőséget azáltal, hogy "az eltérő munkaterhek arányos ellenszolgáltatást" kapjanak. 

Lázár János a javaslat expozéjában december 8-án azt mondta: a fideszes előterjesztés arra tesz javaslatot, hogy a jövőben a képviselők a mindenkori helyettes államtitkárénak megfelelő, 747 ezer forintos javadalmazásban részesüljenek. Hozzátette: számításaik szerint ez jelentős költségvetési többletterhet nem jelent. Ugyanakkor azt is kezdeményezik, hogy a visszaélésekre alkalmas pótlékok, trükközésre ösztönző rendszerelemek szűnjenek meg, alakuljanak át. Mint mondta, a képviselőknek most 230 ezer forint körüli az alapbérük, de a különböző pótlékok miatt a 386 képviselő 386 féleképpen keres, 450 ezer forinttól 1 millió 200 ezer forintig.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!