Helyre kell állítani a kormány tettei miatt megrendült bizalmat

A kormány tettei miatt megrendült a gazdaság szereplőinek bizalma. Ezt a bizalmat a következő kormánynak helyre kell állítania – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Megállapodást a jövőnkért! című kiáltványt aláíró szervezetek képviselőivel folytatott megbeszélés után

A kormány tettei miatt megrendült a gazdaság szereplőinek bizalma. Ezt a bizalmat a következő kormánynak helyre kell állítania – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Megállapodást a jövőnkért! című kiáltványt aláíró szervezetek képviselőivel folytatott megbeszélés után A találkozón a KDNP képviseletében az elnökön kívül részt vett Hargitai János, a Parlament Költségvetési és pénzügyi bizottságának kereszténydemokrata szakpolitikusa, Latorcai János, a KDNP országos választmány elnöke, az Antall és Boross kormány ipari és kereskedelmi minisztere, valamint Nagy Andor a KDNP országgyűlési képviselője..
Semjén Zsolt hangsúlyozta, a KDNP álláspontja szerint a gazdasági életben a piaci viszonyoknak kell érvényesülniük, azonban az oktatásban, a családpolitikában, az egészségügyben és a kultúrában elengedhetetlen a szolidaritás és az állami felelősségvállalás. Mint mondta, ezzel szemben a jelenlegi kormány ott erőlteti a piaci viszonyokat, ahol a szolidaritásnak kellene érvényesülnie, míg a gazdaságban politikai befolyását érvényesítve akadályozza a tisztességes verseny kialakulását. és ezzel kifejezetten árt a gazdaságnak.
A KDNP elnöke a megbeszélésről szólva elmondta, a jelenlévő felek előrevivő párbeszédet folytattak a gazdasági élet legfontosabb kérdésiről, az adócsökkentésről, valamint a korrupció visszaszorításáról. Kérdésre válaszolva Semjén Zsolt elmondta, nem konkrét programok kidolgozása volt a találkozó célja, hanem az átfogó gazdasági- és társadalompolitikai kérdések megvitatása. Ezen belül olyan, a KDNP számára különösen fontos témák, mint a családi adózás és a nyugdíjrendszer átalakítása is napirendre kerültek, a KDNP a gazdasági élet szereplőinek átadta az általa kidolgozott hatástanulmányokat magában foglaló törvényjavaslatokat tartalmazó köteteket.
Semjén Zsolt nem titkolta, a kiemelt kérdésekben a parlamenti pártok véleménye eltérő, ennek ellenére úgy látja, a gazdasági növekedés beindítása, az adócsökkentés, a korrupció felszámolása, és az állami bürokrácia visszaszorítása körüli kérdések megoldását illetően konszenzus körvonalazódik.
A Megállapodást a jövőnkért! című, még 2006. április 24-én több napilapban közzétett kiáltványban tizenhat érdekképviselet kisebb és hatékonyabb államot, új, régiós elven működő, lényegesebben kisebb önkormányzati rendszert, versenyképesebb, átláthatóbb és egyszerűbb adórendszert és szolgáltató egészségügyet szorgalmazott. A kiáltvány megjelenését követően az újabb csatlakozókkal huszonháromra bővült a támogató szervezetek száma. A kiáltvány aláírói korábban hasonló konzultációt folytattak a Fidesz, valamint az MDF elnökeivel és szakértőivel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!