Hiába a dúlás, mindent újjáépítünk!

„A választások után kutya kemény időszak jön, de a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nem tudják úgy lerombolni az országot, hogy a nemzet a leendő polgári kabinettel ne tudja újjáépíteni” – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, hozzátéve: a Fidesz–KDNP-szövetség a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója.

Szavai szerint a hatalmat, amint a Fidesz-KDNP szövetséget is, az országépítés eszközének tekintik, és élni is fognak vele. A KDNP elnöke hangsúlyozta: tisztában vannak azzal, hogy a választások után „kutya kemény időszak következik”.
    
Semjén Zsolt a szlovák nyelvtörvényt a magyar diplomácia csődjének, az Európai Unió szégyenének nevezte. Azt mondta, nem hagyják, hogy a Benes-dekrétumok hatályban maradjanak.
    
A KDNP elnöke az interjúban arra is kiért, hogy a szocialisták „brutálisan diszkriminálják az egyházakat és különösen az egyházi iskolákat”. Emlékeztetett rá, hogy a kormány átlagosan 200 ezer forint körüli összeget vesz el az egyházi iskolába járó gyerekektől. A pártelnök egyértelművé tette, hogy az új kormány vissza fogja állítani az egyházi iskoláknak az államival megegyező támogatását.

A pártelnök megjegyezte: „azt az egyházat, amely túlélte Nérót, Diocletianust és Sztálint, aligha fogja megrendíteni Gyurcsány és Magyar Bálint. Végül is ki az a Magyar Bálint Diocletianushoz képest?” 
    
Semjén Zsolt szerint mind az európai gyakorlattal, mind a józan ésszel ellentétes, hogy az MSZP az SZDSZ támogatásával a népszámlálási kérdések közül kiemelte a vallási hovatartozásra vonatkozó kérdéssort. Az új kormány azonban ezt sem hagyja majd annyiban, s lehetővé teszi a kérdés feltételét.

Felidézte: az előző, tíz évvel ezelőtti népszámlálásnál „nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar társadalom háromnegyede a történelmi egyházakhoz tartozónak vallotta magát. „Tehát Magyarország nemcsak történelmileg, hanem szociológiai értelemben is keresztény ország” – mondta végezetül.

A Magyar Hírlapban megjelent interjú itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!