Hitünk erőt adott a nemzet alaptörvényéhez

Fölegyenesedtünk. Valami történt körülöttünk, ami egyszerre csak megváltoztatta a világot, az országot. Valami egy csapásra esélyt adott a szétesett közösségek újrakovácsolásának. Most újra kezdhetjük, kinyúltak a többi magyarért a kezek. Egy új ország, az egységes nemzet reménye költözött közénk, ebbe a rideg térbe, és bízzunk benne, hogy nem átmeneti kabátban, ideiglenes albérletbe jött, mint tette azt húsz évvel ezelőtt.

Feltámasztott bennünket a közösség és a törvény ereje. Valami történt velünk, mert már nem lehajtott fejjel járunk, mert ismét egymás szemébe nézünk. Tartásunk büszke, nincs miért szégyenkeznünk. Amit elveszítettünk az önös érdekek kergetése közben, most megtaláltuk, visszakaptuk. Közös erőink megosztásának bűnét megbántuk, és megbocsátottuk. Tanultunk belőle, önbecsülésünk a régi lehet. Barátaim: az történt velünk, hogy reménykedtünk, és még sok ezerszer is több annál: bíztunk. És az történt, hogy nemcsak bíztunk, hanem azt tettük, ami a legtöbbet jelenti. Hittünk és erőt kaptunk cserébe.

Miközben keseregtünk sorsunkon, panaszkodtunk a körülményekre, mérgelődtünk a közöny miatt, elégedetlenkedtünk az élet szűkmarkúsága okán, dühöngtünk tehetetlenségünkben, mégis hittünk. Miközben kényszeredetten néztük elfutni húsz esztendő tolvajait, s tűrtük a méltánytalanságot, miközben tombolni és acsarkodni láttuk embertársainkat, még mindig hittünk. És miközben úgy éreztük, hogy már nem bírjuk tovább, és elhagy a remény, a hit mégis velünk maradt. A hittel kapott erő pedig törvényt szült, s a nemzet alaptörvényét alkotta. A Húsvéti Alkotmány kihirdetésekor, a béke szertartása után most feltérdelünk és fölegyenesedünk. Köszöntjük egymást a béke jelével. Milliók kezében ismét ott lehet önön életük és a másik ember keze. Az önrendelkezés és a többi magyarra való utaltság.

Valami már történt körülöttünk barátaim! Húsvét van. Krisztus feltámadott, békességet hagyott ránk, az ő békéjét adta nekünk. Adjon erőt a magyar nemzeti közösségnek is ez a visszaadott, visszakapott lehetőség. Mert még csak a törvények alapja áll készen. Ezt követően kell fölemelni rá az ország új építményét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!