Hoffmann Rózsa: hamarosan kész a joganyag

Az oktatási államtitkár nem számít arra, hogy az új felsőoktatási törvény munkaanyagát visszaküldené a kormány. Hoffmann Rózsa azt mondta, hamarosan elkészülnek a joganyaggal. Az oktatási államtitkár a Fidesz-KDNP-frakciószövetség kedd délutáni ülése előtt újságíróknak kifejtette: a törvényalkotás hosszú folyamat, a tervezetet a kormány elé kell terjeszteni, és le kell folytatni a közigazgatási-, a társadalmi-, valamint a tárcaközi egyeztetést is.

A keretszámokra vonatkozó szabályozásnak - amely nem része a felsőoktatási törvénynek - november végéig kell elkészülnie - tette hozzá.

Bódis József, a rektori konferencia elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: pénteken olyan állapotba kerülhet a nemzeti felsőoktatási törvény koncepciója, hogy azt a rektorok is megismerhetik; ezután két napon belül a Magyar Rektori Konferencia (MRK) tagjai érdemben véleményt tudnak mondani a tervezetről. Előzőleg az MRK képviselői tárgyaltak Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterrel és Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!