Hoffmann Rózsa: Politikai indíttatású volt a tüntetés

Politikai indíttatásúnak nevezete újságírói kérdésre Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a pedagógus- és civil szervezetek vasárnapi tüntetését egy zirci sajtótájékoztatón. Megjegyezte: a tüntetés igen csekély részvétel mellett zajlott le, de mint minden előre bejelentett demonstráció, törvényes volt. Az más kérdés, hogy a követeléseik teljesen illuzórikusak, és nem annyira szakmaiak, mint inkább politikaiak.

„Ezt mutatja az is, hogy a legkisebb szakszervezet mellé társul odaszegődött hálózatok együttesét nem bejegyzett szervezetek alkotják, amelyekről nem lehet tudni, hogy kiket képviselnek, hogy milyen felhatalmazásuk van. […] E laza szerveződések antidemokratikusnak kiáltják ki a mostani kormányzatot, amely szabályos, jogszerű választások után nyerte el a kétharmados többségét. A maguk maroknyi kisebbségének akaratát akarják rákényszeríteni a társadalomra” – fogalmazott az államtitkár.

A zirci Reguly Antal általános iskolában tartott sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa beszélt arról is, hogy a kormány a Nemzeti Tehetség Program kétéves cselekvési programjában 2,3 milliárd forint keretösszeget biztosít a tehetséggondozási pályázatokra. A program több száz pedagógus anyagi és erkölcsi támogatását lehetővé teszi, erre a kormány 219 millió forintot biztosít.

Tájékoztatása szerint az elismerés odaítélésénél azon általános és középiskolai, valamint szakiskolai pedagógusok élveznek előnyt, akik legalább öt évre visszamenőleg, a 2008–09-es tanévtől kezdve folyamatosan kiemelkedő szakmai munkát végeznek a diákok országos tanulmányi versenyekre, diákolimpiákra való felkészítésében. A pályázatot néhány napon belül írják ki.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!