Hoffmann Rózsa támogatja, hogy az alaptörvényben rögzítsék a hallgatói szerződést

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár az oktatásban zajló megújulási folyamat nagyságával indokolta a felsőoktatási és a köznevelési szakterület szétválasztását. Az államtitkár a TV2 Mokka című műsorában úgy fogalmazott: a hallgatói szerződés az alaptörvénybe kerül-e valóban, ehhez ragaszkodnak-e, jelezte: ezt a parlamentben támogatni fogja. Hozzátette: a részleteket ugyanakkor törvény szabályozza majd.

Nagyon szoros lesz az együttműködésük Klinghammer Istvánnal, aki a felsőoktatásért felelős államtitkár lesz, és akit ő javasolt a posztra – erősítette meg. Kitért arra, hogy teljes mértékben nem száll, nem is szállhat ki a felsőoktatásból, hiszen sok kérdés összefügg a köz- és a felsőoktatásban, utóbbin a szemét rajta tartja majd. A megkezdett folyamatok folytatódnak – jegyezte meg.

A kereszténydemokrata oktatási szakpolitikus hozzátette: beszéltek a kormányfővel és a miniszterrel is a terület szétválasztása előtt.

Kitért arra is, hogy fizikailag sem nagyon tudott az elmúlt hónapokban a felsőoktatás ügyeivel foglalkozni. Megjegyezte: Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár jól vitte a felsőoktatás ügyeit, de a Hallgatói Hálózat (Haha) valamilyen oknál fogva nem „csípte őt”. A demonstrációikkal összefüggésben kiemelte: közismertté vált, hogy a hallgatók felkészítése mögött olyan politikai és pénzügyi csoportok állnak, amelyeknek érdekük, hogy ez a kormány megbukjon. Ez a politikai játszma része, és a Haha képviselői is elismerték, hogy Soros György magyar származású üzletember által finanszírozott továbbképzéseken vettek részt - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a hallgatói szerződés az alaptörvénybe kerül-e valóban, ehhez ragaszkodnak-e, jelezte: ezt a parlamentben támogatni fogja. Hozzátette: a részleteket ugyanakkor törvény szabályozza majd.

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság kedden közölte: a felsőoktatás átszervezését – Hoffmann Rózsa javaslatára, aki a posztján maradva a jövőben elsősorban a köznevelési rendszer kérdéseivel foglalkozik – Klinghammer István kinevezésével oldja meg az emberi erőforrások minisztere. Klinghammer István korábban az ELTE rektora volt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!