Hoffmann Rózsa válasza Arató Gergelynek

A szocialista Arató Gergely tanárként és országgyűlési képviselőként írta alá azt a nyílt levelet, amelyben – folytatva a pedagógusok kirúgásáról kiagyalt MSZP-s hecckampányt – Hoffmann Rózsától, a Kereszténydemokrata Néppárt oktatási szakpolitikusától érdeklődött arról, hány tanárt kíván a Fidesz-KDNP szövetség kormányra kerüéve elbocsátani. Hoffmann Rózsa válaszában félreérthetetlenül közölte: a KDNP november óta nyilvános oktatáspolitikai elképzelései között egyetlen szó sem esik pedagógusok kirúgásáról. A politikus ugyanakkor emlékeztette az oktatási tárca „feledékeny” államtitkárát arra, hogy az MSZP-kormány 8 éves ámokfutása alatt több mint tízezer tanárt és tanítót fosztott meg állásától.

Hoffmann Rózsa válaszlevele:

Tisztelt Államtitkár Úr!

A Kereszténydemokrata Néppárt oktatáspolitikai elképzelései november óta nyilvánosak, amelyben egyetlen szó sem esik pedagógusok kirúgásáról. Ezzel szemben Önök 8 éves ámokfutásuk alatt tízezernél több tanárt és tanítót fosztottak meg állásuktól.
Ha vette volna a fáradságot, hogy tervezetünket elolvassa, nem tett volna föl olyan kérdéseket, amelyek mögött hazug állítások, rosszindulatú és ostoba prekoncepciók rejlenek.

Továbbá ha követné a pedagógiai szakirodalmat és a nemzetközi trendeket – mint ahogy ez Öntől elvárható volna –, tudhatná, hogy külső szakmai ellenőrzési- és értékelési rendszerek jól és eredményesen működnek számos európai országban, mi több, a magyar közoktatás berkeiben is van erre példa.

Meg kívánom még jegyezni, hogy egyetlen pedagógust sem áll szándékunkban elbocsátani, szándékunkban áll azonban a közoktatás színvonalának emelése, amelynek zuhanásában Önnek, mint oktatási államtitkárnak nem kis része volt.  
Amennyiben válaszom, illetve a KDNP programjának tanulmányozása nem elégítené ki, természetesen nem térek ki az Önnel folytatandó nyílt vita elől.

Üdvözlettel:

Hoffmann Rózsa
országgyűlési képviselő
egyetemi docens

+

Arató Gergely nyílt levele Hoffmann Rózsához

Tisztelt Képviselő Asszony!

Érdeklődéssel olvastam a sajtóban, hogy kormányra kerülése esetén a FIDESZ-KDNP pártszövetség bevezeti a pedagógusok szakmai alkalmasságának külső vizsgálatát, egy meghatározott eredmény alatt teljesítőket pedig elbocsátja állásukból. Bevallom először kétkedve fogadtam a hírt, azonban amikor több jobboldali szakpolitikus, köztük Ön is megerősítette ezt egy lakossági fórumon, több kérdés is felvetődött bennem a tervvel kapcsolatban.
 
Összesen mennyi pedagógust kíván elbocsátani e módszerrel egy esetleges FIDESZ-KDNP kormány?
    
Milyen szempontok alapján és kik fognak dönteni a kollégák kirúgásáról?

Kik lesznek azok a külső, „független” szakértők, akik elvégzik majd a tervezett felmérést, és ki fogja őket kiválasztani?
    
Mint a demokrácia mellett elkötelezett politikus, fontosnak tartom, hogy lényeges szakmai kérdésekben, választási időszakokban is fennmaradjon az érdemi párbeszéd a parlamentben ülő politikusok között. Ezért kérem, segítsen tisztán látni a javaslattal kapcsolatban, avasson be az érintett több, mint százhatvanezer kollégával együtt engem is a tervezett intézkedés részleteibe!

Megtisztelő válaszát várva!                      

Arató Gergely
tanár, országgyűlési képviselő

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!