Hol a pofátlanság határa?

Soltész Miklós szerint azoknak a minisztereknek, államtitkároknak és szakállamtitkároknak, akiket az elmúlt hét év bűne terhel vissza kellene fizetniük a kapott jutalmakat. Az ellenzéki politikus pofátlanságnak nevezte, hogy miközben a jelenlegi gazdasági helyzetben tízezrek nem tudják fizetni a rezsijüket vagy lakástörlesztésüket, 3,8 millió forint jutalmat kap Szűcs Erika szociális miniszter és 5 millió forinttal gazdagodnak a tárca államtitkárai. A KDNP kezdeményezi a köztisztviselői törvény módosítását is.

Soltész Miklós szerint azoknak a minisztereknek, államtitkároknak és szakállamtitkároknak, akiket az elmúlt hét év bűne terhel vissza kellene fizetniük a kapott jutalmakat. A képviselő nem sorolta fel név szerint, hogy kiknek kellene visszafizetniük a jutalmukat, de szavaiból arra lehetett következtetni, hogy ez a szociális tárca jelenlegi és korábbi vezetőjére, valamint a Pénzügyminisztérium irányítóira vonatkozik.

Az ellenzéki politikus pofátlanságnak nevezte, hogy miközben a jelenlegi gazdasági helyzetben tízezrek nem tudják fizetni a rezsijüket vagy lakástörlesztésüket, 3,8 millió forint jutalmat kap Szűcs Erika szociális miniszter és 5 millió forinttal gazdagodnak a tárca államtitkárai. Felsorolta még Kiss Péter kancelláriaminiszter 2,6 millió forintos jutalmát, valamint azt, hogy a Pénzügyminisztérium szakállamtitkárai 23 millió forintot vehettek fel az elmúlt hónapokban. Közülük külön kiemelte Csáky Bernadettet, Szilvásy György titokminiszter feleségét, aki 4,6 millió forintot kapott. Vastag bőr, vastag pénztárca - fogalmazott.

A politikus érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja ezeket a jutalmakat, hiszen ezek a tárcák véleménye szerint tevőlegesen is részt vettek abban, hogy most ennyire rossz a helyzet az országban. Mint mondta: a szociális tárcánál nincs válasz az egyre rosszabbodó szociális helyzetre és az egyre növekvő munkanélküliség megoldására. Soltész Miklós szerint Szűcs Erikánál a jubileumi jutalomba beleszámolták a pártfunkcionáriusi munkáját is.

Ezzel összefüggésben bejelentette, hogy kezdeményezik a köztisztviselői törvény módosítását annak érdekében, hogy a közszolgálati időbe a párttisztség ne számítson bele.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!