A holokauszt magyar áldozatai és Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén Zsolt

A holokauszt magyar áldozatai és Raoul Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken a jeruzsálemi holokausztmúzeumban. A miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében koszorút helyezett el a Jad Vasemben, ahol megtekintette a Raoul Wallenberg egykori svéd diplomatára vonatkozó dokumentációt. Ezzel véget ért Semjén Zsolt hivatalos izraeli útja. A KDNP elnöke egyházi természetű látogatáson tartózkodott a Szentföldön.

Csütörtökön fogadta őt Fuád Tvál jeruzsálemi latin pátriárka, Theofilosz görög ortodox pátriárka és a január 24-én megválasztott új örmény apostoli pátriárka, Nurhan Manougian is.

Az örmény pátriárkánál tett látogatását Semjén Zsolt különösen fontosnak ítélte, mert – mint mondta – „Örményországgal és az örmény közösségekkel volt bizonyos feszültség az azeri kiadatás ügyében".

Jóna Mecger askenázi főrabbit találkozójukon Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg, „amit a főrabbi örömmel fogadott".

Betlehemben megbeszéléseket folytatott Ziad Bandakkal, Mahmúd Abbász palesztin elnök keresztényügyi főtanácsadójával, aki egyben a Születés Temploma felújításának miniszteri biztosa. Magyarország elsőként járult hozzá a templomegyüttes felújításához, és miután más országok is bekapcsolódtak, megindulhat az építkezés.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!