Hölvényi György: a közel-keleti kihívásokra helyben kell választ adni

A közel-keleti kihívásokra helyben kell választ adni, máskülönben Európa nem lesz képes megbirkózni a következményekkel – hangoztatta Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy koppenhágai konferencián. Hölvényi György felhívta a figyelmet a közel-keleti konfliktusok miatt Európa felé megindult páratlan migrációs nyomás okaira is. Szerinte a demográfiai okok mellett a vallási szélsőségek váratlanul gyors társadalmi térnyerése az instabilitás másik alapvető tényezője.

A European Ideas Network (EIN) Intézet koppenhágai kétnapos konferenciájának fő témája a Biztonság és politikai stabilitás. Hölvényi György vezette azt a beszélgetést egyiptomi, francia és német szakértők részvételével, melyben az arab tavasz után kialakult új politikai helyzetről, illetve a szélsőséges iszlamista csoportok megerősödésének okairól értekeztek a résztvevők.

Hölvényi György felhívta a figyelmet a közel-keleti konfliktusok miatt Európa felé megindult páratlan migrációs nyomás okaira is. A gyorsuló népességnövekedés és a szegénység együttes hatása az instabilitás egyik legfontosabb kiváltó oka, és hasonló hirtelen lakosságnövekedésre lehet számítani a fejlődő világ népes országaiban, mint például Bangladesben és Nigériában is - figyelmeztetett a kereszténydemokrata képviselő.

Szerinte a demográfiai okok mellett a vallási szélsőségek váratlanul gyors társadalmi térnyerése az instabilitás másik alapvető tényezője. A Közel-Keleten belül maga az iszlám világ is jelentős kihívásokkal néz szembe, hiszen a radikalizálódás veszélyt jelent az iszlám vallás hagyományos tanaira és értékrendjére is - mutatott rá a magyar EP-képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!