Hölvényi György lett az EP vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke

Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt választotta társelnökévé az uniós parlament vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportja – közölte kedden a politikus irodája. Hölvényi György kifejtette: a munkacsoport célja, hogy a vallások társadalmi szerepvállalásával és a 21. századi társadalmi kihívásokra adandó politikai válaszokkal foglalkozzon.

A politikus úgy véli: Európa jövője elképzelhetetlen az egyházak nélkül. A néppárti frakció saját önazonosságához tartozik, hogy elismeri a különböző vallások meghatározó szerepét az európai társadalomban és döntéseihez figyelembe veszi annak a társadalom egészére vonatkozó tanításait – zárul Hölvényi György kommünikéje.

A munkacsoport alakuló ülésén Manfred Weber, az EP néppárti frakciójának vezetője arról beszélt, hogy a mai európai politikai helyzetben egyre nagyobb jelentősége van a több ezer éves kultúrák közötti párbeszéd megerősítésének és a közös, Európa egészére vonatkozó jövőkép kialakításának. A kultúrák közötti párbeszéd témaköre komoly politikai csatatér, amelyet nem szabad átengedi a szélsőséges pártoknak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!