Húsüzemet avatott Semjén Zsolt

Elkészült a Harangod-Mag cégcsoport húsüzeme Megyaszón, a 420 millió forintba került létesítményt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A miniszterelnök-helyettes avató beszédében egyebek mellett arról szólt, hogy ez a beruházás egybeesik a kormány stratégiai célkitűzésével, amellyel arra ösztönzi a gazdákat, hogy minél inkább készterméket állítsanak elő és nem alapanyagot. 

Semjén Zsolt Úgy fogalmazott: akik a feldolgozással és a késztermék előállításával foglalkoznak, azok „mind meggazdagodtak”. Szerinte ha egy cég csak alapanyagot termel, akkor a „hasznot mindig azok fogják lefölözni, akik a kész terméket állítják elő”. A megyaszói cégcsoport az agrárium teljes vertikumában működik, megtermeli az alapanyagot, amelyet feldolgoz, és „eljut a késztermékhez”, és ez a legkifizetődőbb, a leggazdaságosabb – tette hozzá a KDNP elnöke, aki szólt az öntözéses gazdálkodás fontosságáról is. Mint mondta, a kormány stratégiai célkitűzése, hogy az „árvízvédelmet úgy kapcsolja össze az öntözéssel, hogy minél több vizet fogjunk meg, és az ország minél több területe legyen öntözött”. Akik nem tudnak öntözni, nehéz helyzetbe kerülnek, akik pedig tudnak öntözni, azok kiváló minőségű terméket tudnak elő állítani – szögezte le, hozzátéve: a kormány arra törekszik, hogy gyakorlatilag ingyen, vagy minél olcsóbban tudjanak öntözni a gazdák.

Semjén Zsolt a megyaszói üzem beruházásával kapcsolatban szólt a munkahelyteremtés fontosságáról is. Mint mondta: lényeges, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó társaságok állattenyésztéssel is foglalkozzanak, mert ez teszi lehetővé, hogy helyben minél többen jussanak munkához.

A növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, gyümölcstermesztéssel foglalkozó, mintegy kétszáz embert alkalmazó nyolc tagvállalatból álló Harangod-Mag a húsüzem beruházásához csaknem 100 millió forintot nyert uniós pályázaton. Az üzem éves vágókapacitása 10 ezer sertés, 600 szarvasmarha, és 600 tonna húskészítményt szállít majd a piacra.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!