A HVG kérjen bocsánatot!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közleményében szólítja fel bocsánatkérésre a HVG-t, amiért szerzőjük, Balázs Zsuzsanna Adolf Hitlerhez és Oszama Bin Ladenhez hasonlította a kormány kétszer tízmillió forintos támogatásával segített nagycsaládokban szocializálódó embereket. Az IKSZ szerint az írás a magyar családokat terroristaképzőnek állítja be, melyet a kormány családpolitikája finanszíroz.



Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleménye


A HVG legutóbbi számában Balázs Zsuzsanna Utódvédharc című cikkében megsértette a többgyermekes magyar családokat. A cikkben az egykeség előnyeit emeli ki és védi a testvérekkel szemben. Ezt megteheti, hiszen Magyarországon szólás- és véleményszabadság van.

Ugyanakkor az írás utolsó részében így fogalmaz: „Annyi mindenesetre bizonyos, hogy bármennyire sulykolná is a legújabb hazai népesedéspolitikai kampány, a többgyermekes családban felnövők sem feltétlenül lesznek sem segítőkészek, sem önzetlenek. Legalábbis a közösségi oldalakon nyomban megjelentek az olyan – nyilván csak kiragadott – példák, mint például Hitleré, akinek öt édestestvére (közülük négyen gyermekkorukban meghaltak) és két féltestvére is volt. Az al-Káida terrorszervezetet megalapító Oszama bin Ladennek több szülőtől több mint ötven testvére és féltestvére volt. Nem volt egyke John Wayne Gacy, az 1970-es évek amerikai tömeggyilkosa, illetve az 1999-es columbine-beli iskolai mészárlás két tizenéves elkövetője sem."

Balázs Zsuzsanna a magyar családokat terroristaképzőnek állítja be, melyet a Kormány családpolitikája finanszíroz, illetve azt sugallja, mintha a testvérei miatt valaki tömeggyilkos, terrorista, diktátor lenne vagy lehetne. Álszent módon leírja, hogy „a közösségi oldalakon nyomban megjelentek az olyan példák, mint Hitleré", a valós helyzet azonban az, hogy a saját Facebook oldalán egy december 18-i bejegyzésben ő írja ezt le.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint minden ember ugyanolyan értékes. Éppen ezért felszólítjuk Balázs Zsuzsannát és a HVG hetilapot, hogy kérjen bocsánatot a magyar családoktól, valamint törölje méltatlan bejegyzését. A HVG tulajdonosaitól és szerkesztőitől pedig azt kérdezzük: Szerintük a magyar családokban terroristák nevelkednek? Miért gondolják, hogy a sértő, gusztustalan írások növelik népszerűségüket?

Nacsa Lőrinc
IKSZ elnök

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!