Idén csaknem ezer új munkahelyet teremtettek a megváltozott munkaképességűek számára

Már csaknem 10 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik több állami vállalatnál. Csak az idén majdnem ezer új munkahelyet teremtettek ezek a cégek az országban - jelentette be Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára Orosházán. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az előállított termékek piacra juttatása is rendkívül fontos. 

Soltész Miklós  hangsúlyozta, hogy nem elég csak támogatni ezeket a cégeket, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztassanak, hanem az előállított termékek piacra juttatása is rendkívül fontos. A KDNP-s politikus szerint az elmúlt nyolc évben figyelmen kívül hagyták ezt a tényezőt, és csak a támogatást nézték. Így például a közbeszerzéseknél sem helyezték előtérbe ezeket a cégeket. A tárca által felügyelt foglalkoztatóknál a korábbi gyakorlattal szemben most valós munkát végeznek a dolgozók, és jó piaci termékeket állítanak elő.

Az államtitkár azért látogatott Orosházára, hogy átadja a SZEFO Zrt. helyi fejlesztésének második ütemét. Az elmúlt egy évben a SZEFO Zrt. 100 munkahelyet teremtett egy az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott 500 négyzetméteres, addig üresen álló ingatlanban. A társaság időközben újabb, 8 millió forintos átalakításokat hajtott végre az épületen belül, ennek eredményeként lehetővé válik, hogy a közeli napokban újabb ötven fővel bővítsék a termelést. Az orosházi üzemben például olyan kötött termékeket állítanak elő, amelyeket egy olasz cégnek szállítanak, és így kerülnek a világ negyven országának piacaira. Mindemellett olyan elektromos alkatrészeket is készítenek, amelyeket azután a cég más telephelyén szerelnek össze gyermekzárral ellátott villamos konnektorrá.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!