Idősügyi miniszteri biztos lett a KDNP budapesti alelnöke

Idősügyi miniszteri biztost nevezett ki Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. A tárca közleménye szerint a miniszter a feladat ellátásával Jeneiné Rubovszky Csillát bízta meg, kinevezése fél évre, április 15-étől október 14-éig szól. Jeneiné Rubovszky Csilla, a Kereszténydemokrata Néppárt budapesti alelnöke, V. kerületi alpolgármester elsősorban család- és szociálpolitikával foglalkozik.

A miniszteri biztos feladata az idősek szociális biztonságát erősítő országos mintaprogram kidolgozása és bevezetése lesz. A közfoglalkoztatottak, közösségi szolgálatot végzők és önkéntesek segítségére épülő program célja, hogy főként a 80. életévüket betöltött idős emberek megőrizhessék önálló életvitelüket. A program segítségével próbálnak továbbá megoldást találni az idősek életkorából, mentális és egészségi állapotából eredő problémákra - ismertették.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a Kereszténydemokrata Néppárt budapesti alelnöke, V. kerületi alpolgármester elsősorban család- és szociálpolitikával foglalkozik. A kisebbik kormánypárt április elején mutatta be a 80 évnél idősebb emberek otthoni ellátását és gondozását célzó programját, amelynek mintája egy V. kerületi projekt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!