II. János Pál hipnotizáló erővel hatott az emberekre

Erdő Péter szerint II. János Pál hipnotizáló erővel hatott az emberekre. Sokan keresték benne magát Jézus Krisztust, rajta keresztül az isteni közvetlenséget. Nagyszerű volt Rómában látni azt, hogy a kettős szentté avatás előestéjén általános, ütemes mozgás figyelhető meg, akárcsak II. János Pál temetésének előkészületeikor, akkor is milliójával érkeztek zarándokok – jelentette ki az esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hangsúlyozta, hogy méltóságteljesen viselkedtek a jelenlévők, nagy örömünnep volt, de a szertartás olyan megilletődöttséggel kísérték, ami egészen különleges.

Sok embert az indított el, hogy mennyire közel állt hozzá II. János Pál – mondta Erdő Péter, aki szerint II. János Pál és XXIII. János is ugyanannak a nagy folyamatnak voltak a képviselői, melynek középpontjában a II. vatikáni zsinat áll. XXIII. János kezdte el a zsinatot, II. János Pál pedig „életre váltotta” – fogalmazta meg a bíboros.

II. János Pál utat mutatott, a személyes jelenléte szinte hipnotizáló erővel hatott az emberekre. Ha ő egy félmilliós tömegnek a közepén megjelent, akkor rögtön lehetett érezni, hogy ott van valaki. Az emberek nemcsak azért figyeltek rá, mert kitűnő, kedves, nagyszerű ember volt, hanem sokan keresték benne magát Jézus Krisztust, rajta keresztül az isteni közvetlenséget – hangoztatta Erdő Péter.

A szentté avatás elsősorban példaképállítás, állásfoglalás az egyház részéről, hogy teljes biztonsággal meg vagyunk győződve, miszerint az adott személy üdvözült, Isten országában van, valódi közbenjárónk lehet – magyarázta az érsek.

Elmondta azt is, hogy a szentek sírja már fenn van a Szent Péter-bazilikában, oltárra van emelve, ahol boldog XI. Ince pápának a sírja volt. Hosszú-hosszú sorok állnak, naponta zarándokok tömege látogatja őket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!