IKSZ: felháborító a TASZ kirekesztő kampánya

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség felháborítónak tartja, hogy a Társaság a Szabadságjogokért kirekesztő és hazug ellenkampányt szervez a családot és a házasságot értéknek megjelenítő rendezvény, a házasság hete ellen. Számukra a család alapvető érték és hiszik, hogy a családok megerősítése a nemzet felemelkedésének és sikerének kulcsa. Ezért a fiatal kereszténydemokraták támogatják az egyházi és civil szervezetek által szervezett házasság hete rendezvénysorozatot.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
A TASZ megint politizál. Nem kéne.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) számára a család alapvető érték és hisszük, hogy a családok megerősítése a nemzet felemelkedésének és sikerének kulcsa. Ezért mi fiatal kereszténydemokraták támogatjuk az egyházi és civil szervezetek által szervezett Házasság Hete rendezvénysorozatot. Az értékes és hasznos rendezvénysorozat most a liberális, magát jogvédő szervezetnek hívó Társaság a Szabadságjogokért(TASZ) céltáblája lett. A szervezet emberi jogi köntösbe bújtatva nyilvánvalóan a Házasság Hetének ellenrendezvényeként meghirdette a Mondj igent! elnevezésű kampányát. A kampányt bemutató leírásban így fogalmaznak: „Jogfosztottak lettek a magyar mozaik családok, azaz mindenki, aki nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban él, hiszen ők a kormány szerint nem is minősülnek családnak”.
    
Jogvédő szervezetként azt bizonyára a TASZ-nál is tudják, hogy az Alaptörvény így fogalmaz: „A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.” Azaz a szülő-gyermek kapcsolat okán mind a mozaik családok, mind pedig az élettársi kapcsolatban élők családnak minősülnek az Alaptörvény szerint. A TASZ fent említett állítása ezért a jog tudatos félreértelmezése.

Felháborítónak tartjuk, hogy a „tolerancia bajnokai” kirekesztő és hazug ellenkampányt szerveznek a családot és a házasságot értéknek megjelenítő rendezvény ellen.

Felszólítjuk a TASZ-t, hogy jogvédő szervezetként ne értelmezze félre a jogszabályokat, és azt ne használja fel politikai motiváción alapuló támadásaihoz!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!