IKSZ: a fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség üdvözölte a kormány otthonteremtési programját, amely azt a felfogást tükrözi, hogy a társadalom és annak jövőjének alappillére a család, és a fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés. Az IKSZ kiemelte: a szocialista kormányok családellenes politikája oda vezetett, hogy a fiatal családok egyre nehezebben juthattak saját otthonhoz. Ezt a folyamatot fordítja meg a most bejelentett támogatási rendszer.

A kormány új otthonteremtési intézkedéscsomagja azt a felfogást tükrözi, amely szerint a társadalom és annak jövőjének alappillére a család. A fiatal családok segítése, tehát az ország jövőjébe való befektetés, amely következtében mind a demográfiai, mind a gazdasági helyzetünk javulhat - írta Stágel Bence, az IKSZ elnöke, országgyűlési képviselő és Azbej Tristan az ifjúsági szervezet alelnöke.

Példaértékűnek nevezték a korábbi "szocpol" rendszert, amely magyar fiatalok tömegeit segített lakáshoz jutni, és ösztönözte a gyermekvállalást is. A szocialista kormányokat terheli annak a felelőssége, hogy ezt a támogatási eszközt fokozatosan elvette a rászorulóktól és helyette kockázatos, deviza alapú lakáshitelekbe hajszoltak többszázezer magyar családot - közölték, hozzátéve: bíznak benne, hogy az újra bevezetésre kerülő szocpol és a kamattámogatással kedvezményessé tett forinthitelek elérik a kormány által remélt célokat, és az otthonteremtés nem lesz többé elérhetetlen álom a fiatal magyar családok számára.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a Parlamentben a kormány új otthonteremtési programját ismertetve  bejelentette, hogy az állami kamattámogatású forinthitel-programot és új lakáshoz jutásnál a szocpol "finomított" formáját indítja újra a kormány. A két programot együtt jövőre 7-9 ezer család veheti majd igénybe, a két intézkedés a büdzsének 2012-ben 6,2 milliárd forintba kerül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!