IKSZ: Mitt Romney győzelmétől a konzervatív értékek globális megerősödését várjuk

Ha a republikánusok a 2012-as elnökválasztásokon győzelmet aratnak és visszaveszik az USA vezető pozícióját az átalakuló világrendben, azzal a transzatlanti elkötelezettségű közép-európai országok – így Magyarország is – megerősödik. Ezért az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli, hogy Mitt Romney hivatalosan is elfogadta a republikánusok elnökjelöltségét és a konzervatív értékek iránt elkötelezett Paul Ryant választotta alelnök-jelöltnek.

Az Obama-adminisztráció nem váltotta be a hozzá fűzött túlzó reményeket, az Amerikai Egyesült Államokat is sújtó gazdasági válságot nem tudta hatékonyan kezelni. Emellett úgy tűnik, hogy az átformálódó világban a demokraták akár önként le is mondanának az USA szuperhatalmi státuszáról.

Úgy véljük, hogy a hivatalban lévő adminisztráció republikánus kihívói alkalmasak mind a gazdasági, mind a világpolitikai problémák kezelésére. A Romney-Ryan páros munkahelyteremtésre, adócsökkentésre és a középosztály megerősítésére irányuló programját a magyar konzervatív politikai erők is magukénak vallhatják. A válság azonban nem csak a gazdasági stabilitást, hanem a tradicionális, nyugati-keresztény civilizáció értékeit is veszélyezteti. „A Ronald Reagan által vallott elvek akkor is és ma is érvényesek” – mondta nemrégiben Mitt Romney, ezek az elvek pedig: a közösségek, a család, a hagyományok, a szabadpiac tisztelete és a diktatúrák teljes mértékű elutasítása. Számunkra, magyar fiatalok számára különösen fontos Reagan öröksége, ugyanis nagyrészt neki köszönhetjük, hogy a mi generációnk már szabadságban nőhetett fel. Úgy gondoljuk, hogy Mitt Romney és Paul Ryan folytatói lehetnek Ronald Reagan és George Bush politikájának.

Az amerikai konzervatívok hagyományosan nagyobb figyelmet fordítanak külpolitikájuk alakítása során a közép-európai régióra – ahogy ez érzékelhető volt a Reagan- és a Bush-adminisztrációk idején is. Magyarország elkötelezett híve a transzatlanti együttműködésnek, ezért a tradicionális nyugati értékek határozottabb washingtoni képviselete csak előnyére válhat a két nemzet közötti együttműködésnek. Hisszük, hogy egy republikánusok által irányított Amerika nem csak gazdasági és katonai, hanem értékrendbeli szövetségese is hazánknak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!