Ingyenes városvezetést akar a szegedi KDNP

Miután a szegedi KDNP a sajtóból értesült arról, hogy a polgármester a képviselők tiszteletdíjának tíz százalékos csökkentését javasolja közleményt adtak ki, amelyben a képviselői tiszteletdíjak száz százalékos csökkentését indítványozzák.

Megítélésük szerint Szeged polgármestere és alpolgármesterei társadalmi munkában is elvégezhetik feladatukat, „Dolgozzon tehát mindenki társadalmi munkában, vagyis ne saját anyagi, hanem kizárólag választói érdekeit szem előtt tartva" – áll a frakció közleményében.  

A szegedi KDNP közleménye szerint, a frakció a szokásos módon, ismételten a sajtóból értesült arról, hogy Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere az önkormányzati képviselői tiszteletdíjak tíz százalékos csökkentését indítványozza. A szegedi KDNP-frakció szerint ez kevés, ezért azt javasolják: ne tíz- hanem száz százalékkal csökkentsék az önkormányzati képviselői tiszteletdíjakat (az alapdíjat és a bizottsági pótlékot).

„Dolgozzon tehát mindenki társadalmi munkában, vagyis ne saját anyagi, hanem kizárólag választói érdekeit szem előtt tartva. Javasoljuk továbbá, hogy Szeged polgármestere és alpolgármesterei is társadalmi munkában végezzék áldozatos munkájukat” – írja Haág Zalán, a KDNP szegedi közgyűlési frakcióvezető-helyettese.

Véleményük szerint Botka László így sem marad jövedelem nélkül, hiszen országgyűlési képviselői tiszteletdíját és – számla nélkül – költségtérítést fölvehet ezután is. Alpolgármesterei pedig – a köz érdekében végzet tevékenységük mellett – saját szakterületükön próbálhatnak meg elhelyezkedni a szegedi munkaerőpiacon – javasolják a kereszténydemokraták.

„Reméljük, javaslatunk napirendre tűzését a Szegedi Közgyűlés pénteki ülésén az MSZP-SZDSZ-többség is támogatni fogja, így valóban mindenki színt vallhat arról, komolyan gondolja-e a társadalom tagjaival vállalt szolidaritást” – tette hozzá a KDNP-frakció.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!