Ismét áremelési hullám

Januárban ismét jön az áremelési hullám, infláció felett nőnek Budapesten a közszolgáltatási díjak és a BKV-tarifák – tájékoztatott az Inforádió. A kéményseprési és a szennyvízszippantási díjak jövőre 7-7 százalékkal, a vízdíj 8,4 százalékkal, a csatornadíj pedig csaknem tíz százalékkal drágul a 2008-as tarifákhoz képest. A lakossági áram 2,9 százalékkal lett drágább elsejétől, a postai díjak szintén kis mértékben emelkedtek.

A csatornázási művek a 9,9 százalékos díjemelés mértékét elsősorban csatornaépítési és egyéb fejlesztési költségekkel indokolta. Budapesten a szemétdíj drágulása a legnagyobb: 14,1 százalékos, a temetkezés közszolgáltatási tarifái átlagosan 6,7 százalékkal nőnek.

Átlagosan 7,9 százalékkal emelkednek a BKV jegy-és bérletárai. Január 16-tól a vonaljegy 290, a helyszínen váltott vonaljegy 400, a 10 darabos gyűjtőjegy 2600, a napijegy 1500, a turistajegy 3700, a hetijegy 4400, a családi jegy 2100, a metrószakaszjegy 240, az átszállójegy 450, míg a kedvezményes csoportos tanulójegy fejenként 300 forintba kerül majd. Az eddigi BKV-bérleteket egységes, a városhatárig a Volán- és a MÁV-járatokon is használható, egységes bérlet váltja fel, ami 9000 forintba kerül majd, emellett ismét lesz 100 napos bérlet is. A tanulók, nyugdíjasok és kismamák bérlete 3550 forint lesz.

A lakossági áram 2,9 százalékkal lett drágább elsejétől, a postai díjak szintén kis mértékben emelkedtek, egy normál levél 70 helyett 75 forintba kerül, a tértivevényes levél 5 forinttal 125, az ajánlott 10-zel 200 forintra drágult.

Januártól változatlanok maradnak azonban az autópálya-használat díjai. A vonatjegyek, valamint a 24 Volán-társaság távolsági és helyközi járatainak tarifái szintén nem emelkedtek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!