Ismét Havasiné Orbán Mária a jelölt a Legfelsőbb Bíróság elnökének

Ismételten Havasiné Orbán Máriát jelöli a Legfelsőbb Bíróság elnökének Sólyom László államfő, aki erről kedden levélben tájékoztatta Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. A KDNP szerint nem meglepő a hír, hiszen a köztársasági elnök már jelezte: ismét jelöli Havasiné Orbán Máriát. Halász Zsuzsa (képünkön), szóvivő közölte: a KDNP természetesen továbbra is támogatja a jelöltet.

Hozzátette: a KDNP reméli, hogy a mostani döntésnél a parlamenti pártok már bölcsebbek lesznek mint az előző alkalommal. Az Országgyűlés döntése azért is lenne fontos, hiszen az igazságszolgáltatás jövője a tét. Ha nem választ a parlament záros határidőn belül főbírót, akkor a meglévő problémák halmozódni fognak - hangsúlyozta.

+

Dr. Havasiné dr. Orbán Mária egyetemi tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1976-ban fejezte be, majd a Győri Járásbíróságon 1976 márciusában fogalmazóként helyezkedett el. A bírói kinevezésére 1979 februárjában került sor ugyanehhez a bírósághoz, polgári ügyszakba. 1987 novemberében a megyei bíróság polgári fellebbviteli tanácsának előadó bírója lett, majd 1992. március 1-től a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság elnökének nevezték ki. 1997-ben újabb öt évre megerősítették posztján, míg a hat évre szóló mandátuma 2002-ben kezdődött. Az OIT 2004. július 1-vel nevezte ki a Győri Ítélőtábla elnökének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!