Isten, áldd meg a magyart!

Isten, áldd meg a magyart! Ez óhaj, sóhaj, nemzeti himnuszunk, imánk, hitvallás! Ez a mondat mindenkit magában foglal, azokat is, akik az értékeket az Úristenben keresik, azokat is, akik, más értékekben, az igazságban, a jóságban, a szépségben! Az új Alkotmány megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét! Az új Alkotmány Istent, a koronát, a hazát, a kereszténységet, a családot és a nemzeti büszkeséget idézi! – mondotta volt Semjén Zsolt  az új Alkotmány vitájában az Országgyűlésben.

Isten, áldd meg a magyart!

NEMZETI HITVALLÁS

MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel
minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt
szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa
részévé tette.

Igen, így kezdődik Magyarország új Alkotmánya, az állam legmagasabb szintű törvénye. Tengernyi sokaságú törvényeink közül a legnemesebb. Alkotása során Semjén Zsolt kereszténydemokrata politikus félreérthetetlenül fogalmazott:

– Isten, áldd meg a magyart! Ez óhaj, sóhaj, nemzeti himnuszunk, imánk, hitvallás! Ez a mondat mindenkit magában foglal, azokat is, akik az értékeket az Úristenben keresik, azokat is, akik, más értékekben, az igazságban, a jóságban, a szépségben! Az új Alkotmány megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét! Az új Alkotmány Istent, a koronát, a hazát, a kereszténységet, a családot és a nemzeti büszkeséget idézi!

Az Országgyűlés hosszú heteken át csak ezzel foglalatoskodott. Bőszen borzolta – s borzolja azóta is –, a régi megbízható pártállami alkotmányhoz ragaszkodókat. Távolmaradással tüntettek. Mindvégig üresek voltak a széksoraik. Házon kívül „védték, védik” ellene a demokráciát, idehaza és külföldön egyaránt. A preambulum kezdő mondatait sérelmezték – sérelmezik – leginkább. „Túlságosan keresztény! Maga a Himnusz se kívánkozik Alkotmányba, hiszen bármennyire tiszteletre méltó is, mint nemzeti ének, csupán egy irodalmi mű! Ördögtől való Isten nevét Alkotmányban  rögzíteni! Történelmet hamisít a Szent Koronának az a szerepe, hogy megtestesíti a nemzet egységét. Egypárti és neohorthysta! A hatalom totális kiépítését szolgáló eszközök, intézmények rögzítését szolgálja!”

Most itt tartunk. Virít a szólás szabadsága. Törvényeink jönnek-mennek, hazánk, gyerekeink, unokáink életében. Ennek hitében – mégis! – Isten, áldd meg a magyart!

Magyarország Alaptörvénye.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!