Itt az idő, hogy a gyengéket leváltsák az erősek

A jövő és nem a bosszú kormányzásának kell következnie a választások után, de a jövő kormányzásában sem lehet szemet hunyni afelett, ami történt az elmúlt években – mondta Orbán Viktor országértékelő beszédében a Millenáris Parkban. Szerinte Magyarország akkor tud kilábalni a válságból, ha lesznek nemzeti ügyei, az első ilyen az lesz, hogy saját lábára állítsák a magyar gazdaságot. Magyarországot újjá kell építeni – szögezte le. Orbán Viktor közölte: a változáshoz szükség van biztos iránytűre, ez pedig a józan ész lehet, ami azt diktáltja, hogy a szélsőségeket el kell utasítani.

A szélsőségek közé sorolta a jelenlegi hatalmon lévőket, akik azt hiszik: bármit megtehetnek, gátlástalanul visszaélnek a hatalmukkal, mint ahogy tették Budapest vezetői is, akik közül már csak páran nincsenek rács mögött. De azokat is, akik törvényen kívül helyezik magunkat, és céljaik elérésében akár az erőszakot is megengedik. Azt kérte a választóktól, hogy a csak a józan ész politikáját támogassák; a szélsőségeket támogatni eltékozolt erőfeszítés, mert nem lesz erejük ahhoz, hogy komoly változást vigyenek végre.

A volt kormányfő úgy látja, új világ született, amely leszámolt azzal az illúzióval, hogy munka nélkül értéket lehet teremteni, hogy a trükkök százaival felfújt lufik nem durrannak ki. Mint mondta, az utóbbi években olyan rendszer épült fel, amely elsőbbséget biztosított a spekulánsoknak. Véleménye szerint ami van, az nem mehet így tovább, mert az ország letért a józan ész útjáról. Ennek egyik legjobb példája, hogy a magyar baloldal milliárdosokat, magyar oligarchákat választott vezetőiül, akik a magánügyeiket az emberek érdekei elé helyezték.

Az MSZP válságkezelését Orbán azért tekinti kudarcnak, mert nem volt képes megvédeni a magyar munkahelyeket. Kijelentette: ezért tűzzük ki célként, hogy a következő 10 évben 1 millió munkahelyet teremtünk, és megerősítjük a magyar kis- és középvállalkozások támogatását, ugyanis ők foglalkoztatják a legtöbb embert. De munka csak akkor lesz, ha megvédjük a magyar termékeket, árukat, a földet és a vizet.

Orbán Viktor szerint a magyaroknak elegük lett a gyenge kormányzásból, itt az ideje, hogy Magyarországnak erős vezetése legyen, olyan amelyben megbízhatnak az emberek, amely képes megoldani a gondjainkat idehaza, és kellő határozottsággal lép fel a nemzetközi színtéren, felelősen kezeli a pénzügyeket, nem nyomja rá bélyegét a munkájára a bűnözés.  Feledtetni kell azt a szégyent, amit a Gyurcsány-korszak okozott. Itt az idő, hogy az országnak olyan kormánya legyen, amit nem kell szégyellni, itt az idő, hogy a gyengéket leváltsák az erősek – fogalmazott.
   
A következő kormánynak a nemzeti ügyek kormányának kell lennie – szögezte le országértékelő beszédében. A Fidesz elnöke hozzátette: 2009-ben új világ született, mely egyértelműen megmutatta, nem lehet az élet minden területét a piacra bízni, szükség van az állam szerepére is. Ha ismét meg akarjuk találni helyünket a világban, akkor erős nemzetre és erős nemzetgazdaságra van szükségünk.

Orbán Viktor szerint Magyarország akkor tud kilábalni a válságból, ha lesznek nemzeti ügyei, az első ilyen az lesz, hogy saját lábára állítsák a magyar gazdaságot. A magyar gazdaságot a magyar emberek szolgálatába kell állítani, ehhez pedig vissza kell helyezi jogaiba a termelést. A politikus szerint a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értékét kell megtenni a kormányzati munka alapjául. A Fidesz elnöke a következő kormány feladatai közé sorolta a magyar termékek, a magyar áru, a termőföld és a hazai vízkészlet megvédését, a háziorvosok és az egészségügy helyzetének rendezését, a szociális biztonság, a közrend és a közbiztonság helyzetének helyreállítását.

– Megrendítően sok feladata lesz az új kormánynak, mert felmérhetetlen károkat okozott a Gyurcsány-korszak.  Készen állok, hogy Magyarország nagy vállalkozásában a magam feladatát ellássam, én és pártom készen állunk az erős, felelős és cselekvő kormányzásra – szögezte le Orbán Viktor. A pártelnök azonban hangsúlyozta: a jövőbe induló vonatra csak április 11-én váltható meg a jegy, az még nincs a zsebben. Puskás Ferenc legendás mondását alkalmazva Orbán az általa remélt választási eredményről szólva így fogalmazott: „kis különbség – kis változás, nagy különbség – nagy változás”.

+

A legreménytelenebb helyzetben is van értelme az egyéni tisztességnek, emberi méltóságnak és a közösség megőrzésének – mondta Balog Zoltán fideszes politikus, a Fidesz elnökének országértékelő beszéde előtt a Millenáris Parkban. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke úgy fogalmazott: mi nem konjunktúrapolgárok vagyunk, számunkra a polgári tisztesség, a keresztény értékek, a nemzeti összetartozás nem konjunkturális termékek, hanem életforma.

+

Kockázatos kijelentésektől mentes, a politikai közép felé nyitó beszédet mondott Orbán Viktor politológusok szerint.
   
Orbán Viktor évértékelő beszédének legfontosabb üzenete, hogy a Fidesz elnöke nem jobb- vagy baloldali, hanem nemzeti érdekek által vezérelt kormányzásban gondolkodik – mondta Giró-Szász András politikai elemző. A Századvég Alapítvány igazgatója szerint Orbán Viktor világosan definiálta a három legfontosabb területet, a közbiztonságot, a szociális biztonságot és az egészségügyet.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor elsősorban az embereket megosztó ideológiáktól mentes, a mindennapi élethez köthető, pragmatikus beszédre törekedett. A volt MSZP szavazóknak Orbán Viktor ideológiamentes nemzeti ügyek megvalósítását ígérte, míg a Jobbik felé kacsintgatóknak azt üzente, hogy aki elégedetlen és változásban bízik, annak kizárólag a Fideszre kell szavaznia.

Juhász Attila, a Political Capital (PC) igazgatóhelyettese szerint Orbán Viktor alapvetően pozitív, a kockázatokat kerülő beszédet mondott, ami egy kormányzásra készülő pártelnök megnyilatkozása volt. Véleménye szerint most az számukra a legfőbb cél, hogy a potenciális szavazókat mozgósítsák, az ellenfél választói viszont ne menjenek el, ezért is lehetett fontos, hogy Orbán Viktor ne mondjon olyat, amelynek nyomán mozgósítani lehetne a szocialista szavazókat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!