Jelentős forrást különített el a kormány a Hungaroring további fejlesztésére [videó]

Befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, az új pályacsíkot hivatalosan csütörtökön avatták fel a mogyoródi Forma-1-es világbajnoki futamnak is otthont adó létesítményben. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Az avatást megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2017-es állami költségvetési tervezetben „jelentős forrás került elkülönítésre" a Hungaroring további fejlesztésére.



Az avatást megelőző sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használt fel a cég, s 5500 tonna aszfalt került lefektetésre 57 ezer négyzetméteren.

„A munkálatokon százan dolgoztak, lekerült 7500 darab vízelvezető szegély, 2500 rázókődarab, a szegélykövet pedig 3962 méteren cserélték le" – részletezte az elvégzett munkát Gyulay, hozzátéve, hogy az elmúlt években többször tettek már ígéretet a felújításra.

„A Hungaroringet 2010-ben vette át az új menedzsment, s bár sok nehézséggel kellett szembenézni, az elmúlt öt évben négyszer nyereséges évet zárt a pálya üzemeltetője" – mondta Gyulay, s kiemelte, hogy az idén szeptemberre minden tartozását letudja majd a cég.
 


Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy az újraaszfaltozás csak egy része volt a felújításnak, a továbbiakat már állami segítséggel valósítják meg.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek a pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. Hozzátette, a 2017-es állami költségvetési tervezetben „jelentős forrás került elkülönítésre" a Hungaroring további fejlesztésére.

A mogyoródi pályán jövő hétvégén, a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi futamán hajtanak először versenyautók az új pályacsíkra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!