Jelentős posztok várományosai a kereszténydemokrata jelöltek

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint az önkormányzati választáson a kereszténydemokrata jelöltek jelentős polgármesteri és képviselői posztok várományosai. Harrach Péter állásfoglalásában megnyugtatónak nevezte, hogy a jelöltek szinte kivétel nélkül a Fidesz–KDNP szövetség keretében indulnak. Úgy fogalmazott: örömteli tény, hogy a baloldallal ellentétben az egyéni ambíciók kezelése és a közjó szempontjainak érvényesítése eredményes volt.

Mindez fontos, de a legfontosabb a leendő tisztségviselők értékrendje és munkájuk hatékonysága – mutatott rá a frakcióvezető, aki úgy látja: az előző évek tapasztalata eligazítja a választókat döntésükben.

Mint írta, a jobb- és baloldal mögött különböző kormányzati gyakorlat és filozófia áll. „A polgári kormányzat felelősen gazdálkodik, és rendezett körülményeket teremt, a baloldal szétszór, és rendezetlen viszonyokat produkál.” Harrach Péter szerint ezt látták a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején, és láthatják ma Európában a német kereszténydemokrata kormányzást és a válsággal küzdő, támogatást vesztett francia szocialista vezetést összehasonlítva.

Ami érvényes az országos politikában, ugyanaz érvényes az önkormányzati világban is. Az az önkormányzat tud hatékonyan működni, amelyik a helyi problémákra összpontosít, és képes szót érteni az országos politikát irányító kormányzati és parlamenti többséggel – zárta állásfoglalását a frakcióvezető.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!