Jelentősen nőtt a Magyarországnak kifizetett kohéziós támogatások összege

Két év alatt jelentősen emelkedett a hazánknak kifizetett kohéziós támogatások összege – jelentette be strasbourgi közleményében Surján László (KDNP), az Európai Parlament alelnöke. Mint fogalmazott, az Európai Bizottság legfrissebb adatai szerint „az Orbán-kormány szűk két év alatt 5,1 milliárd eurót tudott lehívni a rendelkezésre álló forrásokból". A 2007-2013 közötti kormányok a rendelkezésre álló összegnek csak 5,5 százalékát, 1,4 milliárd forintot tudtak lehívni.

Azt is hozzátette, hogy „2007-től 2010. április 1-jéig csak 3,8 milliárd euró érkezett hazánkba, amelynek mintegy kétharmada – 2,4 milliárd euró – a korábbi kormányok teljesítményétől függetlenül az Európai Bizottság által átutalt előleg volt".

Surján László úgy fogalmazott: „Ha a bizottság által átutalt előlegeket nem számítjuk, a Gyurcsány-Bajnai kormányok, a 2007-2013 között rendelkezésre álló összegnek csak mintegy 5,5 százalékát, 1,4 milliárd forintot tudtak saját erőből lehívni három év alatt. Így lényegében a támogatási időszak harmadát vesztegették el anélkül, hogy a fejlesztési programok érdemben beindultak volna. Ezzel szemben az Orbán-kormány szűk két év alatt, jelentősen felgyorsítva a fejlesztéseket, a hétéves keretösszegnek a 20 százalékát hívta le".

„Bízunk benne, hogy a javuló tendenciája folytatódik és sikerül behozni a szocialista kormányok - elhibázott fejlesztéspolitikájuknak betudható – felelőtlen késlekedését" – áll a közleményben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!