Jelentősen növelte előnyét a Fidesz-KDNP

A kormánypártok megerősítették vezető helyüket bő egy évvel a választások előtt: nőtt a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottsága februárban, az MSZP-é és az LMP-é esett, az Együtt 2014 mozgalomé nőtt – derült ki a Tárki havi rendszeres pártpreferencia-kutatásából. többi parlamenti párt közül a Jobbik népszerűsége lényegében változatlan: a teljes népességen belül januárban a választók 8, februárban pedig 9 százaléka támogatta a pártot, a pártválasztók körében pedig változatlanul 16 százalékon állnak.  

A Tárki közleménye szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség a teljes népességen belül a januári 20 százalék után februárban 26 százalékon áll, az MSZP szavazótábora ugyanakkor 14-ről 12 százalékra csökkent az elmúlt hónapban.     

Mint írták, a Fidesz-KDNP pártszövetség népszerűsége jelentős növekedésének részben az lehet az oka, hogy a választásukban bizonytalanok vagy azt titkolók aránya 49-ről 46 százalékra csökkent.   

A pártválasztók között a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottsága a januári 40 százalék után februárra 48 százalékra emelkedett, az MSZP-é pedig 28-ról 22 százalékra esett.   

Kifejtették, a többi parlamenti párt közül a Jobbik népszerűsége lényegében változatlan: a teljes népességen belül januárban a választók 8, februárban pedig 9 százaléka támogatta a pártot, a pártválasztók körében pedig változatlanul 16 százalékon állnak.   

Az LMP és az Együtt 2014 esetében történt némi elmozdulás, de ellentétes irányba: míg az LMP népszerűsége a teljes népesség körében 3-ról 1 százalékra, a pártválasztók között pedig 6-ról 3 százalékra csökkent, addig az Együtt 2014 mozgalom a teljes népességen belül a januári 3 százalék után februárra a szavazók 5 százalékát, a pártválasztók körére vetítve pedig a választók 7 százaléka után 9 százalékát tudhatja maga mögött.   

A Tárki megállapította, hogy a Demokratikus Koalíció hónapok óta változatlanul 1 százalékon áll a teljes népesség körében, a pártválasztók között pedig 2 százalékról 1 százalékra csökkent a támogatottságuk.   

A Tárki a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatása február 13. és 20. között 1000 ember megkérdezésével készült.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!