Jó lelkiismerettel állok a választók előtt

A politika végső célja a közösségépítés – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a dunakeszi Telekeszi TV-n sugárzott interjúban, amelyben kijelentette: jó lelkiismerettel áll a választók előtt. A kormányfő fontosnak nevezte a közösségépítés gondolatának megerősítését. Rámutatott: a kommunizmusnak sem sikerült kiirtani a nemzettudatot a magyarokból, akik a kormányfő szerint akkor tudtak jó életet teremetni, ha közösségként gondoltak saját magukra.

Orbán Viktor az elmúlt négy év legfontosabb és legfelemelőbb momentumának az emberek árvízi védekezésben való részvételét nevezte. Mint mondta, döntő pillanat volt, lélektani fordulat, amikor minden percben legalább 40 ezer önkéntes volt a gáton. „Ez volt az a pillanat, amikor a magyarok ráébredtek saját erejükre, és megtették, amit kell” – mondta.

„Nem tudtuk volna megvédeni a bankadót Brüsszelben, ha nem érezzük magunk mögött folyamatosan azt az össznépi támogatást, amit egyébként a Békemenet fizikai valójában is megjelenített” – fogalmazott a kormányfő, hangsúlyozva: kormánya minden nehéz esetben azért érhetett el sikereket, mert tudták, ki és milyen sokan vannak mögöttük.

Sok harc vár még ránk

Orbán Viktor elmondta: a következő négy évben még sok harcot kell megvívni, monopóliumokkal, multikkal, brüsszeli bürokratákkal és „a bankárokkal is el kell rendezni a dolgokat”.

Emlékeztetett: a 2010-es kormányváltás előtt a pénzügyi csőd árnyékában élt Magyarország, a közbiztonság meggyengült, az állam szétcsúszott. Bár, ahogy Orbán Viktor elmondta, annak is örült volna, ha az ország kellő távolságra kerül a gazdasági összeomlástól, „messzebb jutottunk, mint gondolhattuk volna”. Hangsúlyozta, hogy ezért most jó lelkiismerettel áll a választók előtt.

Hozzátette: a következő években is meg kell védeni azt, ami különösen fontos a magyaroknak, a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a munkahelyvédelmi programokat. Tovább is kell menni – fűzte hozzá –, és újabb csökkentéseket kell végrehajtani.

Szerinte nehéz helyzetben van a baloldal, mert aki ma alternatívát keres a jelenlegi kormánnyal szemben, ugyanazokat az embereket látja ott, „akiket egyszer már kétharmaddal elzavartak”.

Egyetlen ember se maradjon otthon

A kormányfő a Magyar Csapatról szólva azt mondta: azt kéri saját híveitől, hogy minél több emberrel beszéljenek Magyarország helyzetéről és jövőjéről. Emlékeztetve, hogy az áprilisi választást már nem előzi meg kampánycsend, azt mondta: „az utolsó nap, amikor erre lehetőség nyílik, akkor egyetlen egy ember se maradjon otthon, aki hasonlóan gondolkodik Magyarország jövőjéről. Őket el kell vinnünk”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!