Jó lenne, ha a kormánytagok beszélnének egymással

Megszületett a fémkereskedelem tízparancsolata, miután a kormány szerdán elfogadta a szigorítással kapcsolatos törvénytervezetet – mondta Kondorosi Ferenc, kormánybiztos. Az elhangzottakra reagálva Molnár Béla, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője azt mondta, jó lenne, ha a kormánytagok beszélnének egymással, és egységes törvénymódosítást nyújtanának be. Miközben az Országgyűlésben már folyik a vita a polgári törvénykönyv és a büntető törvénykönyv módosításáról, csütörtökön egy újabb módosításról, a színesfémlopások büntetésnek szigorításról tesz bejelentést Kondorosi Ferenc.

Megszületett a fémkereskedelem tízparancsolata, miután a kormány szerdán elfogadta a szigorítással kapcsolatos törvénytervezetet – mondta Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten. A kormány önálló, komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a fémkereskedelem visszásságainak visszaszorítása érdekében, nem a kereskedelmi törvényt módosítják – közölte Kondorosi Ferenc, hozzátéve, céljuk, hogy a legszélesebb körre kiterjesszék a védelmet. A biztosítékok között szerepel többek között, hogy a fémkereskedelem engedélyköteles tevékenység lesz, nyilvántartást kell vezetni a vevőkről, az eladókról és a termékekről, és a Vám- és Pénzügyőrség végzi az engedélyezést és az ellenőrzést.

Az elhangzottakra reagálva Molnár Béla, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője azt mondta, jó lenne, ha a kormánytagok beszélnének egymással, és egységes törvénymódosítást nyújtanának be. Miközben az Országgyűlésben már folyik a vita a polgári törvénykönyv és a büntető törvénykönyv módosításáról, csütörtökön egy újabb módosításról, a színesfémlopások büntetésnek szigorításról tesz bejelentést Kondorosi Ferenc. Ezt a parlament előtt lévő módosítás még nem tartalmazza – szögezte le Molnár Béla. Hozzátette ugyanakkor, hogy támogatják a tervezetben szereplő passzust, miszerint legfeljebb 8 év börtönbüntetést kapjon, akit színesfémlopáson kapnak.

Az ellenzéki képviselő kitért a Kondorosi Ferenc által bejelentett fogyasztóvédelmi ellenőrzésre, ami szerinte látszat tevékenység, hiszen a színesfém kereskedelem nem a fogyasztóvédelem körébe tartozik. Mint mondta, kívánatos lenne, hogy a kormányzat jövedéki termékként kezelje a színesfémeket, hiszen akkor bűncselekmény esetén a rendőrség és a vámhatóság hatáskörébe tartozna a felderítés. A kereszténydemokrata politikus szerint ugyanis a valódi ellenőrzést – megfelelő jogosítványok birtokában – csak e két szerv tudja elvégezni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!