Jövőt biztosító családpolitikára van szükség!

Bezárt iskolák, megnyirbált gyes és gyed, csökkentett utazási költségtérítés, étkezési hozzájárulás, áfaemelés szétvert egészségügy és szociális hálózat, szétzilált családtámogatási rendszer és otthonteremtés, megemelt adók, kilakoltatás és szánalmas krízisalap – most ezt kapják a kormánytól a családok – közölte Firtl Mátyás, Sopron és környéke kereszténydemokrata országgyűlési képviselője a Nagycsaládosok Országos Egyesülete soproni Őszi Találkozóján.

A nagycsaládos találkozót a város nevében dr. Fodor Tamás polgármester (Fidesz-KDNP), mint a Családbarát Önkormányzat címet is viselő, Sopron Megyei Jogú Város első embere köszöntötte.
– A társadalom alapja a család, annak szilárd egysége, erkölcse. Jövőnk záloga, mint a gyermek. Éppen ezért elmondható, hogy a legcsodálatosabb egység és a nemzet megmaradásának legerősebb biztosítéka a nagycsalád – mondta Sopron polgármestere, aki megköszönte a nagycsaládosoknak, hogy vállalták a gyermeknevelés nemes, de egyáltalán nem könnyű feladatát.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete nevében dr. Szabó Endre köszöntötte az egybegyűlteket, aki minden nagycsaládos nevében határozottan tiltakozott az ellen az intézkedés ellen, amely a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint a családok bizonytalanságát és kilátástalanságát tovább növeli, hogy ,,a rémisztő hírek szerint a gyermekétkeztetést is meg akarja szüntetni a kormány." Manapság több gyermeket vállal, az Magyarország mellett dönt – fogalmazott dr. Szabó Endre.

Az eseményen Firtl Mátyás, Sopron és környéke kereszténydemokrata országgyűlési képviselője, egyben az eseményt támogató, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnökeként mondott beszédet.

– Társadalmunk mai problémáinak többsége abból adódik, hogy a magyar családok helyzete és állapota rossz. Ezen úgy tudunk változtatni, ha családra épülő társadalmat formálunk, ha megerősítjük a családokat. Olyan családpolitikára van szükség, amely jövőt biztosít a magyar családoknak. Lesz itt bőven, mit helyrehozni egy új kormánynak ....

– Ism­ert­ t­é­ny, hogy a szegé­nysé­g a t­ársadalm­i átlagnál sokkal jobban sújt­ja a kisgyerm­ekes családokat­, illet­ve a gyerm­ekeket­, m­int­ a t­ársadalom­ t­öbbi ré­t­egé­t­. Az állam­gé­pezet­ az elvont­ jövedelm­e­ket­ már társadalm­i ju­t­t­at­áské­nt­ sem forgatja vissza a családokhoz. Az adózás során a gyermekes családok hátrányos diszkriminációban részesülnek a piacgazdaság többi szereplőjéhez viszonyítva. Bezárt iskolák, megnyirbált gyes és gyed, áfaemelés, csökkentett utazási költségtérítés, étkezési hozzájárulás, szétvert egészségügy és szociális hálózat, szétzilált családtámogatási rendszer és otthonteremtés, megemelt adók, és szánalmas krízisalap – most ezt kapják a családok – mutatott rá Firtl Mátyás.

– A gy­e­r­me­kvá­llalá­s ezért, ne­m magá­nü­gy­, a tá­r­sadalom, a ne­mze­t, az or­szá­g me­gmar­adá­sá­nak kulcské­r­dé­­se­. Ezért a nemzet iránti legnagyobb szolgálat, amit a nagycsaládosok tesznek. A gyermekeket vállaló nagycsaládosok sorsa, és élete sem családi ügy, hanem az ország, a nemzet megmaradásának sorskérdése – fogalmazott Sopron országgyűlési képviselője.

A Gyermek- és Ifjúsági Központban egész napos műsor várta az eseményre az ország minden részéből érkezett családok és közösségeket. Táncos zenés műsor, játszóház, bábszínház, szabadtéri játékok, tűzoltók bemutatója várta a résztvevőket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!